Tappancs és Tűsarok

Magyarország első vakvezető kutyás divatbemutatója

A képen Frutti a vakvezető kutya, aki egy fekete labrador és puszit ad gazdájának, Zsuzsinak.

Fiatalok elhatározták, hogy megmutatják, mit jelent elegánsan megjelenni vakvezető kutyáikkal, ezért december 3-án megrendezik az első magyarországi vakvezető kutyás divatbemutatót.

„Így jár, akinek nő a gazdája. Nem henteshez, hanem divatbemutatóra megy” – mondta a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola divatbemutatójának egyik modellje.

S hogy mi mást mondtak még, kiderül a Tappancs és Tűsarok videójából:

https://drive.google.com/open?id=0ByGEnVTBIl90NV9kb25DZUUyb28

A „Tappancs és Tűsarok” hátterében az áll, hogy sok látássérült embernek fontos, hogy jól nézzen ki, hogy szépnek lássák, és hajlandó azért sokat tenni. A divatbemutatón a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola barátai jelennek meg a legújabb divat szerint, oldalukon kutyáikkal és választott kísérőikkel.

A “Tappancs és Tűsarok” meghívottjai, az Artista, Fibula, Romani Design, Jelmez-Art tervezői elmondják, hogy milyen volt álomruhákba bujtatni a kutyásokat és kísérőiket, és erről ők maguk is beszámolnak. A kutyák sem maradnak divatos darab nélkül, pórázaikat a Sixfeet dog design biztosítja.

A divatbemutatón lesz alkalom beszélgetni divatról, a kutyákról a modellekkel is, akik között van erőemelő, csörgőlabdás, egyik verseket ír, a másik hangszeren játszik. Az esten lesz slam poetry előadás és zenélni is fognak.

A divatbemutató vendégei belépőikkel a vakvezető kutyák képzését támogatják, mivel az alapítvány a négylábú társakat ingyen biztosítja a látássérült embereknek.

A rendezvény 2016. december 3-án, szombaton lesz 17 órától az M3 Kulturális térben:

Budapest, V. kerület, Magyar utca 3.

Szeretettel vár mindenkit a Baráthegyi csapata

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek