Támogatás New York-ból a magyar vakvezető kutya képzésnek

Fiera a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hámjában
Fiera a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hámjában

Váratlan karácsonyi meglepetést kapott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a világ egyik legismertebb vakvezető kutya iskolájától, a New York állambeli Guiding Eyes-től. Egy nagyszerű genetikai háttérrel rendelkező labrador szukát ajánlottak fel kitűnő vakvezető kutya tenyészetükből. Sőt, hogy még nagyobb legyen a támogatás haszna, leendő vakvezető kutyáink mamája már kölykökkel a pocakjában indult útnak a távoli Magyarországra. Fierát, mert így hívják az új büszkeségünket, több, mint 10 órás repülőút után a Ferihegyi reptéren várta alapítványunk szakmai vezetője, Komondi Piroska, és még egy hosszú autóút is várt a kismamára, mire végre fáradtan, de épségben megérkezett Miskolcra.

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy miért figyelt fel munkánkra a híres amerikai iskola. Megtisztelő választ kaptunk. A Vakvezető Kutya Iskolák Világszövetségén keresztül találkoztak egyedi módszertanon alapuló kiképzési programunkkal és munkánk színvonala tett szakembereikre olyan jó benyomást, hogy érdemesnek tartsanak minket a támogatásra.

Fiera a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hámjában
Fiera 2017 karácsonyán érkezett az USA-ból a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolához

Bízunk benne, hogy Fiera, ez a kedves sárga labrador szuka megfelelő lesz arra, hogy a tőle származó utódokkal megalapozzuk a saját tenyésztési programunkat és kiemelkedő tehetségű vakvezető labradorokat képezhessünk a kölykeikből.

Fiera felmenői és rokonai külföldön mind vakvezető kutyák, vagy a tenyésztési program részvevői. A tudatos tenyésztés eredménye, hogy Fiera kiváló egészségi állapotnak örvend, mind fizikailag, mind mentálisan alkalmas vakvezető kutyának. Egy kiváló, szintén vakvezető vonalból származó saját tenyésztésű amerikai labrador kan a leendő kölykök apja.

Nagyon nagy reményeket fűzünk ehhez az alomhoz, alig várjuk, hogy karjainkban tarthassuk a piciket! A Fierától származó kölykökből az összefogás jegyében egy horvátországi vakvezető kutya iskola is kap kölyköket majd.

Bízunk benne, hogy a kedves sárga labrador szuka megfelelő lesz arra, hogy a tőle származó utódokkal megalapozzuk a saját tenyésztési programunkat és kiemelkedő tehetségű vakvezető labradorokat képezhessünk a kölykeikből
Bízunk benne, hogy a kedves sárga labrador szuka megfelelő lesz arra, hogy a tőle származó utódokkal megalapozzuk a saját tenyésztési programunkat és kiemelkedő tehetségű vakvezető labradorokat képezhessünk a kölykeikből

Aki szeretne részt vállalni ebben a csodálatos programban, és szeretne közelebbről megismerkedni Fiera kölykeivel, annak lehetősége van jelentkezni önkéntes kölyöknevelő programunkra! Az érdeklődőket arra kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot a piros@barathegyi.org címen.

Fiera jelenleg egy kiképző kollégánknál lakik, otthon, családi környezetben éli mindennapjait. Kismamához méltóan sokat pihen, és mint minden labrador, állandóan a hasára gondol, egy finom falatért bármire képes. Nagyon kedves és kiegyensúlyozott kutya, a nagy buci fejét tolja oda az emberhez, hogy simogattassa magát. A többi kutyát hamar elfogadta és könnyen beilleszkedett új családjába.

A kölykök várható születési idejéről nemsokára beszámolunk!