Szezámék nagy kalandja most kezdődik

Szinte el sem hisszük, de máris 8 hetes lett az S/Sz almunk, így elérkezett az idő, hogy elhagyják mamájukat és az eddig őket babusgató Katalint és kölyöknevelőinkhez költözzenek.

Az S/SZ alom a saját tenyésztési programunk részeként látta meg a napvilágot. A kicsiknek szenteste nyílt ki a szemük. A kölyköknek most is a mi Bóbita kutyánk sorsolt nevet azokból a remek ötletekből, amiket beküldtetek. Serpáék pár hete egy teszten vettek részt, ahol azt figyeltük meg, hogy milyen képességekkel és személyiséggel rendelkeznek a csöppségek. Ez sokat segít abban, hogy melyik kiskutya melyik önkéntes köylöknevelőnkhöz kerüljön.

Szezám, a legnagyobb súlyú kiskutya az alomban. A sárga kislány abban a szerencsés helyzetben van, hogy édesanyja, Winnipeg mellett fog felnőni. Kopácsi Enikő és családja régóta gondozza a mi mamakutyánkat, de kölyköt először nevelnek fel számunkra. Izgatottan vágnak bele ebbe az új kalandba.

Támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Kreszta Zsuzsa és családja a második kölyköt nevelik fel a számunkra. Az első kutyus, Olivér már kiképzőnknél sajátítja el a vakvezető kutyává váláshoz szükséges tudást. Sámán, az elsőszülött fiúcska volt az S/Sz alomban. Nagyon játékos, aktív kan, kinézetre talán ő hasonlít leginkább az apukára, Cosbyra. “Jó látni, ahogy kibontakozik a szárnyaink alatt egy kis élet, mely kiteljesedve társává válik majd valakinek és támaszt jelenthet a mindennapok nehézségekkel teli hullámvölgyeiben” – mondja Zsuzsa, aki szerint minden kutya más és más. “Olivérünk az angyali szemekkel néző, mindent lelkesen kipróbáló vadóc, míg Sámán az első nap után még úgy tűnik visszafogottabb típus, viszont nagyon sok a mondanivalója, mindent lelkesen kommentál, szinte beszélget velünk. Ahogy növekszik úgy formálódik majd a személyisége és törekedni fogunk arra, hogy az egyéniségének megfelelően fokozatosan adagolva, minél több olyan ingerrel találkozhasson, amely körülvesz minket.” Zsuzsa szerint a kölyöknevelők sokat kapnak a kutyusoktól: vidámságot, szeretetet, napi mozgást. “Kapunk egy közösséget, ahol hasonlóan gondolkodnak az önzetlenség fontosságáról. Kapunk egy társat a gyermekünknek, aki mellett megtanulja, hogy gondoskodni felelősség, és végül, de nem utolsósorban kapunk lehetőséget, hogy megismerjünk fantasztikus embereket, akiknek életük, hivatásuk ez a munka” – mondja Zsuzsa.

Serpa egy nagyon békés, nyugis fiúcska. A legjobb kezekben lesz Vucseta Mártánál és férjénél, akik korábban Parfét nevelték fel a számunkra. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy az okos, szorgalmas, mindenben teljesíteni vágyó Parfé nyomdokaiba lép majd a most még csak zsemlegombócra hasonlító Serpa is.

Szikra, ötödikként jött a világra. Érdeklődő, játékos, a világot felfedezni vágyó kölyökkutya. Egy nagyon rutinos kölyöknevelőt, Susán Juditot kapta maga mellé, aki korábban több kölyköt felnevelt már a számunkra. Judit egy hosszabb kihagyás után tért vissza kölyöknevelőként, de szerencsére a csapatunktól elszakadni sosem tudott, saját kutyusával is szívesen járt el kölyöktalálkozóinkra, és nagyon várta már a pillanatot, hogy újra egy kis szeretetgombóccal ossza meg otthonát.

A Fazekas család is a második kölyköt neveli fel számunkra, Oktáv után most Szávát, az utolsóként született kis sárga labradort nevelik. Oktáv már kiképzőnknél, Köbli Mónikánál tanul, két testvérével közösen. Száva egy pusziosztó kislány, nagyon szereti az embereket és persze a simogatást is.

Szellő, egy olyan kutyalány, aki odavan a simogatásért, imádja az embereket. Kovács Krisztina és Kelemen Nóri közösen lesznek a kölyöknevelői. Mindketten neveltek már fel számunkra kölyköt. A Kriszti által nevelt Ostya jelenleg kiképzőnknél, Királyné Barkóczi Emesénél tanul, és rendkívül jól halad. Munkájuk miatt Szellőt felváltva nevelik majd, a kiskutya már most szoros barátságot kötött a Nóri által nevelt Origóval, aki sajnos térdproblémái miatt esett ki a vakvezető képzésből, ám várhatóan más területen válik segítőkutyává. Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg dolgot fog megtanítani a kis Szellőnek.

Köszönjük Török Sándorné Katalinnak, hogy az első 8 hétben óvta és gondozta a kicsiket. Katalin gyengénlátóként a második almot dédelgeti.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek