Szakmai értekezlet és gyakorlat vakvezető kutya kiképzőknek

Február 19-én szakmai értekezletet tartott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a vakvezető kutya kiképzőinek a kiképzés alatt álló vakvezető kutyáikkal.
Délelőtt a szakmai részletek elméleti megtárgyalására került sor. A délután már mozgalmasabbnak ígérkezett, hiszen  a résztvevők átélhették, milyen is az átadó tanfolyam: ugyanazokat a feladatokat csinálták végig az éppen kiképzésben lévő kutyáikkal, amit az átadó tanfolyamainkon egy vak ember is végigcsinál újdonsült kutyájával.
A kiképzőink bekötött szemmel mászták meg oda-vissza a “hírhedt Avasi lépcsősort”, szlalomoztak a teremben alacsonyabb és magasabb akadályok közt, próbálták megtalálni a kiutat zsákutca-helyzetekből. A legizgalmasabb talán az a feladat volt, amelynek során, mint az igazi átadó tanfolyamokon, vissza kellett találniuk kutyáikkal arra a helyre, ahonnan elindultak a séta elején. Szerencsére mindegyik kiképzőnek a “még csak tanuló” vakvezető kutyája segítségével sikerült ezt a feladatot is teljesítenie.
Összességében mindenki számára nagy élmény volt az egész napos tréning. S azon sem csodálkoztunk, hogy a nap végére a kutyák és gazdáik is rendesen elfáradtak. 🙂

Móni és Oti gyakorolnak
Móni és Oti gyakorolnak

 

Katica és Lokum gyakorolnak
Katica és Locum gyakorolnak
Lokum lépcsőzik
Locum lépcsőzik
Móni és Oti kint gyakorol
Móni és Oti kint gyakorol
Közös gyakorlás
Közös gyakorlás ( Marcsi és Tex, Móni és Oti, Gábor és Lara)
  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek