Szétdobált rollerekre hívtuk fel a figyelmet

Közösségi oldalunkon arról írtunk, hogy mennyi problémát okoznak a balesetveszélyesen elhajigált elektromos rollerek a látóknak és a látássérült embereknek. Érzékeny pontra tapintottunk, hiszen 200 ezer idővonalon jelent meg a posztunk, és nagy volt a sajtóvisszhangja is.

Ma már egyre égetőbb problémának számítanak a járdán hagyott elektromos rollerek. Ezek kerülgetése még egy látó embernek is sok gonddal és idegeskedéssel járhat. Hát még egy olyan embernek, aki csak annyit érzékel, hogy megakad a fehér botja közlekedés közben, vagy a vakvezető kutyája váratlanul irányt változtat.

Mindenkinek a figyelmébe ajánlottuk, aki körültekintés nélkül félredobja a rollert, mert feltételezhetően nincs ideje, siet a munkába, egy randevúra vagy akár a pékségbe. Gondolja végig, hány látássérült embertársa sietne ugyanígy, de nem tud, mert az elhajigált eszközöket igyekszik balesetmentesen kikerülni és tovább haladni.

Nagyon fontos számunkra, hogy az ilyen problémákra minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet, ezért igyekszünk erről tájékoztatást adni a sajtón keresztül is.

Egy kis odafigyeléssel sok mindent elérhetünk!

Az RTL Híradónak adott interjúban Krekács Ervin és kommunikációs vezetőnk beszélt arról, milyen nehézségeket okoznak a szertehagyott rollerek. Előfordult, hogy Ervin vakvezető kutyusa, Tex sem tudta kikerülni a rollert biztonságosan. Ervin születése óta vak, társát, Texet pedig alapítványunk képezte ki.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a rolleres kultúra fejlődjön, hogy minél többen tudjanak arról, mekkora felelősséggel tartozunk egymásért. Reméljük, javulni fog a helyzet, hogy a látó és a látássérült emberek biztonságosabban közlekedhessenek!