Segítsük a vakvezetőket! – Lions-akció

Egy érdekes akciót szervez a az Első Miskolci Lions Klub a Lady Lions Klub és Fressnapf Miskolcon.
Az akció lényege: november tizedikén szombaton déltől a Csabai kapui Fressnapf állati áruház – amelyik az Auchanban található – bejáratánál jelen lesznek a az Első Miskolci Lions Klub és Lady Lions Klub tagjai és gyűjtést szerveznek a vakvezető kutyaképzés segítésére. A gyűjtésben való részvétel és adakozás a vakvezető kutyák kiképzésére végtelenül egyszerű, hiszen csak vásárolni kell a boltban és kifelé a vakvezetőknek szánt eledeleket és felszereléseket elhelyezni a gyűjtőkosárban.

Vakvezetők munkában
Vakvezetők munkában

Mint ismeretes, a Lions mozgalom elsősorban a vakok és gyengénlátók segítését tűzte ki célul mindenütt a világon. A vakok számára számos akciót szervez, de az állateledel gyűjtés újdonság. Az Első Miskolci Lions Klub az elmúlt évben fordult fokozott figyelemmel a vakvezető kutyaképzés felé. A vakvezető kutyák világnapján 250 ezer forinttal támogatta a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt a látássérült emberek életét segítő állatok kiképzésében.

Most az kutyák élelmezésében szeretne segítséget nyújtani a klub, és ebben partnerre lelt a Fressnapf-ban. Sajnos messze nincs annyi vakvezető kutya, mint amennyire szükség és igény lenne, elsősorban azért, mert drága a kiképzésük. Talán ez az akció is hozzásegítheti több vak embertársunkat, hogy megleljék négylábú segítőjüket.

Eredeti cikk a Borsod Online-on

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek