Sándort és Ikont nem engedték be az IKEA éttermébe

Sajnálatos, hogy barátunkat, Sándort és vakvezető kutyáját, Ikont nem engedték be az IKEA éttermébe, de Sándor nem hagyta annyiban és beírt a panaszkönyvbe. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy minél ritkábban kerüljenek ilyen megalázó helyzetbe a látássérült emberek. Alapítványunk számos alkalommal vesz részt országszerte olyan rendezvényeken, ahol személyesen hozzuk közelebb a vakvezető kutyákat és gazdáikat az ismeretekre vágyó kollégákhoz, látogatókhoz.

Ikon hámjában várakozik
Sándort és vakvezető kutyáját, Ikont nem engedték be az IKEA éttermébe

Egyre többen tudják, hogy a vakvezető kutyával közlekedőknek joguk van belépni mindenhová, ahová a látó embereknek is, nemcsak a közintézményekbe, hanem az üzletekbe, sőt, még az éttermekbe is. (A vakvezető kutyán nem kell, hogy szájkosár legyen.) Fontos elmondanunk, hogy javult a helyzet, az elmúlt években sokat fejlődött a társadalom, és az IKEA hozzáállását is jónak tartjuk, mert a szomorú eset után valóban szükség van arra, hogy tájékoztassák a kollégáikat.

Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy minél ritkábban kerüljenek ilyen megalázó helyzetbe a látássérült emberek. Alapítványunk számos alkalommal vesz részt országszerte olyan rendezvényeken, ahol személyesen hozzuk közelebb a vakvezető kutyákat és gazdáikat az ismeretekre vágyó kollégákhoz, látogatókhoz.

Így lesz ez 2019. szeptember 21-22-én, a budapesti Autómentes Hétvégén is! Találkozzunk az Andrássy út és a Szív utca sarkán.  Érdekes beszélgetőpartnerekre és aranyos kutyákra találnak, sőt, kicsik és nagyok is kipróbálhatják, hogyan vezetnek a kutyáink. A programról bővebben itt olvashatnak.