Sándor és Ikon sikeres vizsgát tett

Az I betűs generáció utolsó tagja, vagy ahogy kölyöknevelője, Szűcs Marika nevezte, “Fehér Herceg”, azaz Ikon, ma sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett. Széll Sándor az első találkozáskor beleszeretett Ikon precíz, megbízható munkájába, és hamar egymásra hangolódtak. A párost kiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária segítette a felkészülésben.

Ikon büszkén feszít gazdája, Sándor mellett, hiszen sikeres vizsgát tett
Sándor és Ikon sikeres vizsgát tett

Szűcs Marika gondoskodó neveléséből 2018 őszén került kiképzésbe az eleinte szertelen kamasz, ahol hamarosan felelősségteljes, megbízható munkájú érett gondolkodású kutyává fejlődött, aki rajong a vezető munkáért.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Adhat kampányában online bankkártyás utalással támogathatod, hogy minél több vakvezető kutyát képezhessünk. Kattints a linkre.

Széll Sándor néhány gyakorlás után haza is vihette a kutyát, és a közös gyakorlások már az együtt lakás örömével folytatódhattak tovább. Sándor masszőrként dolgozik egy budaörsi egyesületnél, így a munkahelyére sokat utaznak, és a reggeli tömegben rutinosan vágnak neki az útnak minden nap. Így volt ez a mai vizsgán is, hisz Budaörsről, Sándor munkahelye elől indult a vizsga. Innen a Keleti pályaudvarig kellett eljutniuk együtt, de önállóan.

Ikonnak ez a nap is ugyanúgy indult mint a többi, hisz többször megtették már ezt az utat, de ma mégis valami zsongást érzett maga körül, valami más volt….. a gazdi izgult. Csodálkozva nézte gazdáját, többször bökdöste meg nedves kis orrocskájával kérdőn, hogy mi a baj? De aztán előkerült a már jól ismert vezető hám, és Ikon minden figyelme munkájára terelődött.

Ikon határozott, de precíz vezetés technikával kormányozta gazdáját a hatalmas reggeli tömegben, aluljáróban, metrón és autóbuszon.

Ikon arra kér mindenkit, hogy tárcsázzák a 13600-as telefonszámot, és üssék be a 03-as melléket, vagy küldjenek sms-t a 13600-as számra 03 szöveggel.
Vagy hívd az 13600-as telefonszámot, és add meg a 03-as melléket

Köszönet a nevelőgazdának, Szűcs Marikának, hogy annyi szeretetet adva felnevelte Ikont, aki Sándor mellett ma igazi vakvezető kutya lett! Gratulálunk az Ikont kiképző Nyíriné Kovács Máriának.