Rizling megkezdte egyetemi tanulmányait

Rizling az R-es csapat egyik tagja, aki a saját tenyésztési programunkon belül látta meg a napvilágot. Első születésnapja után nem sokkal kölyöknevelőitől elköltözött, hogy kiképzőnknél folytathassa tanulmányait. Ezzel is egy lépéssel közelebb került, ahhoz, hogy idővel társa lehessen valakinek.

Világos bundája és nagy buci feje egy jegesmacira emlékeztet. Gyermeki optimizmussal fordul a világ felé, mindenre nyitott, mindennek örül, és mindent nagyon szeretne csinálni. Bármilyen programról is legyen szó, ő boldogan csatlakozik kiképzőjéhez és ugyanilyen örömmel játszik fajtársaival is.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Kedves és simulékony természetének és hatalmas megfelelni akarásának köszönhetően egyszer kiváló vakvezető kutya válhat majd belőle.

Hálásan köszönjük Sápi Andreának és családjának, hogy tapasztalt kölyöknevelőként egy újabb kiskutyának alapozták meg segítőkutya hivatását, hogy később egy látássérült embertársunk legfőbb támasza lehessen.

Mennyibe kerül egy vakvezető kutya?
Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint. Ez az időszak körülbelül 10 év.
Egy vakvezető kutya teljes életét felölelő költsége: tenyészkutyák, tenyésztés, kölyöknevelés, szűrések, orvosi költségek, ellátás, felszerelés, kiképzés (1,5 millió Ft a munkadíj), gazdi képzése; átadás, vizsgáztatás, utókövetés és gondozás tíz éven át, felszerelés pótlása, öregedő kutya extra orvosi költségei, nyugdíjazás körüli költségek, közben rezsi, járműhasználat stb. Így lesz a tíz év összes költsége több, mint 5 millió forint.