Öthetesek lettek Calgary kölykei

Szinte el sem hisszük, de már öthetes lett az R betűs alom, így hamarosan névadójuk lesz. Calgary, a gyönyörű fekete labrador nyolc kölyökkutyának adott életet. A kicsiknek most az a feladatuk, hogy egyenek, játszanak, aludjanak. Nevelőjük, Marton Mónika szerint mindannyian önálló kis személyiségek: vannak a mindig aktívak, kíváncsiskodók, és vannak a töprengők, akik először csak megfigyelik az eseményeket és utána csatlakoznak a többiekhez.

Az alomban hatan feketék, ketten sárgák. Furcsa véletlen, hogy a feketék között három fiúcska, három kislány van, és a sárgák között is azonos a nemek aránya (egy hím, egy szuka).

Móni arról mesél, hogy már mindannyian átalusszák az éjszakát, reggel pedig szépen jelzik, ha éhesek vagy unatkoznak. „Mostanra megtanulták lefoglalni magukat például egymás gyömöszölésével vagy a játékaikkal. Mindannyian imádnivalóak” – mondja mosollyal az arcán Calgary és a kicsik nevelője, Móni. Férjével minden este odaülnek a kölykökhöz, akik ilyenkor lelkesen bújnak az ölükbe, vakartatják a pocakjukat. Már kinyílt a szemük, elkezdték felfedezni a környezetüket, felveszik a kapcsolatot nevelőikkel és életükben először a kertbe is kimentek.

„Számukra most még minden érdekes, a házimunkában szívesen segítenek, persze a maguk módján. A seprűt, partvist, felmosót követik mindenhova, ha kell, együtt támadják meg ezeket a „félelmetes” eszközöket. Ilyenkor mindig falkába verődnek. Semmit nem lehet titokban végezni, minden munkálatot egyből kiszúrnak, és nagyon lelkesen csatlakoznak” – mondja Móni.

Az ételosztásnál mindenki szépen összegyűlik, és persze rendkívül nagy ilyenkor az érdeklődés. Ha tele a pocak, akkor lehet egy jót aludni. „Az alvás nagyon vicces náluk… mindig egy kupacban alszanak egymás hegyén-hátán” – mondja Móni.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek