Oktáv és Ádám sikeresen levizsgázott

Miskolcon gyönyörűen mentek. A vizsgabizottság szerint harmonikus volt a közlekedésük és gördülékeny. Balogh Ádám a munkatársunk, ezért az alapítványi központból a lakhelyéhez vezető útvonalon mutatta be tudását Oktávval.

Hosszabb gyaloglás után busszal ás villamossal jutottak el a célba. Oktáv nyugodt és kiegyensúlyozott kutya, ezt hozta a vizsgán is.

Oktáv egy zen mester. Tekintélyes méretéhez végtelen nyugalom társul, amivel azonnal levesz bárkit a lábáról. Emellett határozott és átlagon felüli problémamegoldó-képességgel rendelkezik, ami a vakvezető munkára alkalmassá teszi. A vele való együttélés és munka igazi öröm volt a számomra

– jellemezte kiképzője, Köbli Mónika a sárga labrador kant.

Megkérdeztük Fazekas Edinát, hogy milyen volt Oktáv kölyöknevelőjének lenni:

“Ő volt az első nevelt kutyusunk, eleinte bizonytalan volt, de lassan megszokta az új helyét és teljesen kinyílt, nagyon boldog, vidám kutyus lett belőle. Kicsi korában minden reggel annyira örült, hogy újra lát minket, hogy percekig lépni sem lehetett tőle, mert csóválva járt körülöttünk és osztotta a puszikat. Egyszer, már nagyobb korában talált itt a réten egy pénztárcát, amit egy fiatal srác hagyott el pár nappal azelőtt, gondolom, a szagáról érezte, hogy ez valakihez tartozik, nem kutyajáték. Már abból is látszott, hogy segít, ahol csak tud. Kedves, ügyes, magabiztos nagy kutyává fejlődött, többször panziózott azóta nálunk, mindig jó viszontlátni, nagyon büszkék vagyunk rá.”

Gratulálunk frissen vizsgázott párosunknak. Sok örömteli évet kívánunk nekik!