Nico szerető családra talált

Vakvezető kutyánk gazdija sajnos elhunyt, ezért tett közzé gazdikereső felhívást a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. Sok levél érkezett, nagyon nehezen tudtunk dönteni. Új családja sok időt tölt nyugdíjas vakvezető kutyánkkal, óvodás gyerekükkel azonnal egymásra találtak. Nem csoda, hiszen Nico imádja a simogatást és az ölelést.

Nico gazdikereső posztjára majdnem 250 érdeklődő levél érkezett. Örömmel töltötte el a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, hogy ennyi jó szándékú embert sikerült megszólítani. A jelentkezők nagy része alkalmasnak bizonyult az örökbefogadásra, így a választás rendkívül nehéz volt. Örülünk, hogy április 27-ét, a Vakvezető Kutyák Világnapját szerető családjával tölti Nico.

Nyugalmazott vakvezető kutyáink, amennyiben lehetséges, a látássérült gazdáiknál maradnak, vagy a közeli családjukban helyezzük el őket. Ha erre nincs mód, és a kutya a kölyöknevelő programunk keretében nőtt fel, akkor a kölyöknevelője kapja meg a lehetőséget, hogy magához vegye. Emiatt csak az esetek nagyon kis százalékában fordul elő, hogy idős kutyáink számára új családot kell keresnünk.

„Ahogy a legtöbb ember, aki kutyát hoz a családjába, én is egy pihe-puha, ennivaló, nedves orrú kölyökre gondoltam elsőre. Bár tudom, hogy a kölyökkutyák kedvesek és cukik, nagyon sok oka van annak, hogy egy idősebb kutya örökbefogadása mellett döntöttünk” – mondja a Miskolcon élő Andrea az új családtagról.

Nico már 9 éves, teljesen kialakult, határozott személyiség, így nem kell találgatni, hogy milyen temperamentumú lesz. Ellentétben egy kölyök kutyussal, már nem igényel állandó odafigyelést és folyamatos nevelést, tehát jó választás az olyan kisgyermekes elfoglalt család számára, mint Andreáé. Nico élénk, élvezi a napi sétákat és a játékot, de ha úgy adódik, elégedetten szunyókál napközben is.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05 Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Hanna sokat tanulhat Nicótól

Nico új családja, András, Andrea és gyermekük, Hanna. A szülők munkarendje lehetővé teszi, hogy sok időt töltsenek a kutyával. Az óvodás Hannával azonnal megértették egymást. Nico nagyon gyorsan beilleszkedett a család mindennapjaiba. Megtalálta a helyét az otthonukban, és színesebbé teszi az életüket a napi sétákkal, játékkal, gyakorlással. Egy idős kutya már sok élettapasztalattal rendelkezik, ezért gyorsan megérti, mit kérnek tőle. Nico ismeri a napi rutint, tudja, hogy mit kell csinálni, amikor kinyitják az autó ajtaját, tudja, mit jelent a „séta” vagy az „ül” szó.

„Szülőként úgy gondolom, hogy az 5 éves lányomnak Nico segít majd megérteni, mi az, hogy „gondoskodás” és „felelősség”. A közös rendszeres séták könnyítik kimozdítani az egész családot a friss levegőre, segítik a rendszeres testmozgást és távol tartanak minket a számítógép képernyőjétől. Úgy gondolom, hogy Nico a lehető legjobb kutyus számunkra. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg közös élmény vár ránk az elkövetkező években. Az elmúlt pár napban Nico megdöbbentő odaadással jutalmazta a foglalkozást, törődést, és mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, ami megkönnyíti az új trükkök tanítását is. Nem beszélve arról, hogy kiváló terápiás kutya: imádja a simogatást és az ölelést. Egy hatalmas szeretet gombóc!” – mondja Andrea.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek