Nevet kaptak a legkisebb labradorok

Az S/SZ betűs alom immár 6 hetes múlt, így ideje volt, hogy a kölykök nevet kapjanak. A neveket most is Bóbita kutyánk sorsolta azokból a remek ötletekből, amiket közösségi oldalunkra küldtek követőink. Képzési munkánknak biztos alapot ad a 3 éve kezdett saját tenyésztési programunk.

Winnipeg mamakutyánk hat héttel ezelőtt, Mikulás után pár nappal kilenc gyönyörű sárga szőrgombóccal gazdagította csapatunkat. Az S/SZ alom a saját tenyésztési programunk részeként látta meg a napvilágot. A kicsiknek szenteste nyílt ki a szemük.

Magyarországon nagyon sokan várnak vakvezető kutyára, akik számítanak a munkánkra. Fontosnak tartjuk, hogy minél jobb génekkel rendelkező, egészséges labradorokat képezhessünk számukra, aminek biztos alapot ad a 3 éve kezdett saját tenyésztési programunk.

Alapítványunk szakmai vezetője, Komondi Piroska, és kiképzőnk, Királyné Barkóczi Emese bemutatták a kicsiket. Nekik természetesen még semmi tanulnivalójuk nincsen azon kívül, hogy szépen növekedjenek.

Az elsőszülött neve Sámán lett. Nagyon játékos, aktív kan, kinézetre talán ő hasonlít leginkább az apukára, Cosbyra.

Piros szalag van a nyakában a második kölyöknek. Az eléggé visszahúzódó, nyugis, csendes kis szuka a Szamóca nevet kapta.

A harmadik is kislány lett, egy igazi felfedező, aktív, érdeklődő, nagyon szeret ölben lenni, odavan a simogatásért. Az ő neve Szellő.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 

1% adószámuk: 18449149–1–05

Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

A pink szalagot viselő kölyök rendkívül belevaló teremtés, minden mókában, játékban benne van. Születése óta ő a legaktívabb tagja a bandának, szeret mindenben az első lenni. A kis szuka neve Szamba lett.

Az ötödik kutyus egy kisfiú. Csendes, békés, nyugis kutya. Nagyon szeret aludni és a pocakját is szereti. Sokat játszik a testvéreivel, de megfontoltan. A Szikra nevet kapta.

A hatodikként születő kislány volt a legnagyobb az alomban már születéskor is, jelenleg ő a legjobb súlyban lévő szőrgombócunk. A neve pedig Szezám lett.

Serpa egy játékos, jófej, vidám kisfiú. Kedves és nyugodt, minden játékban benne van.

A nyolcadikként született kislány az egyetlen eddig, aki ki tudott mászni arról a helyről, ahol születése óta alszanak a mamájukkal. Igazi kalandor, felfedező, nagyon aktív kiskutya. A neve Szöcske lett.

Utolsóként látta meg a napvilágot Száva, a sárga labrador kislány. Imádja az embereket, bármit megadna egy kis simogatásért. Nagyon szeret puszikat osztani.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola annak érdekében indította el tenyésztési programját 3 évvel ezelőtt, hogy minél több tehetséges és alkalmas kutya kerüljön vakvezető képzésbe, hiszen sokan várnak vakvezető kutyára.

Köszönjük szépen nektek a jobbnál jobb neveket, amikkel elhalmoztatok minket.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek