Mindenkit lenyűgözött az István és kutyája közötti összhang

István és kutyája szeptember végén sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett. István hosszú kutyás pályafutásának újabb állomásához ért, a mi Igorunk pedig hűséges vakvezető kutyája lesz!

István guggol, mellette Igor fekszik a fűben a miskolci központ előtt
István és Igor a sikeres vizsga után

A vizsga szokásos módon a megbízhatósági feladatokkal kezdődött. Mindenkit lenyűgözött a gazda és kutyája közötti összhang. Igor precízen hajtotta végre a kéréseket és le se vette a szemét hőn szeretett gazdájáról.

Ezt követően útnak indultak Miskolc utcáin, és számtalan olyan dologgal találkoztak, mely egy átlag kutyát kizökkentett volna, de Igor tudomást sem vett róluk, Ilyen volt például a lépcsősoron tálkába kint hagyott ételmaradék. A buszmegállóhoz ügyesen odataláltak, majd buszra szálltak. A zsúfolt buszon a babakocsi beállóban volt egy kisbaba az anyukájával, de ez sem jelentett problémát a párosnak, biztonságosan el tudtak helyezkedni. A sétálóutcán vezetett tovább az útjuk, a város egyik legforgalmasabb csomópontjában a villamos síneken áthaladva gyalogoltak tovább. Igor vigyázta minden lépését gazdájának, szépen kikerült minden akadályt, jelezte a lelépőket, segített a gyalogátkelőknél és mindent megtett azért, hogy biztonságosan célba érjenek.

István guggol, a kutyája hozzábújik, és megérinti az arcát.
Jó nézni, mekkora a harmónia István és kutyája között

A társadalmi szemléletformálás egyik célja alapítványunknak, nagy örömünkre szolgált látni azt, hogy a vizsgán találkoztunk olyan emberekkel, akik segíteni próbáltak. Egy lámpás kereszteződésben a szemben jövő gyalogos megszólítva Istvánt, jelezte neki, hogy a lámpa zöldre váltott, nyugodtan átkelhetnek.

Gratulálunk Csengery Istvánnak és Igornak a sikeres közlekedésbiztonsági vizsgához! Köszönettel tartozunk Maróthy Miklósnak és családjának, akik kölyöknevelőként megalapozták ennek a csodálatra méltó vakvezető kutyának a tudását. Kívánjuk, hogy hosszú-hosszú éveken át biztonságosan vezesse Igor kutyánk Istvánt, szeretett gazdáját.

Igort Nyíriné Kovács Mária képezte ki.

Szerző: Királyné Barkóczi Emese