Mészáros Ágnes és Ion sikeresen levizsgázott

Mészáros Ágnes és Ion ma sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett. Ion, a fekete labrador magabiztosan vezette gazdáját, a munkába igyekvő tömegről tudomást sem vett. Ágneséket kiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária készítette fel a vizsgára.

Ion a fekete labrador büszkén ül, mellet guggol gazdája, Ágnes valamint kiképzője, Nyíriné Kovács Mária
Ágnes és Ion, valamint kiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária

Ágnes vizsgadrukkja egy kicsit elbizonytalanította Iont a közlekedésbiztonsági vizsga előtt, de kiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária átsegítette Ágnest a kezdeti izgalmon, így minden gond nélkül ment. “Az izgalmam miatt Ion szinte mindent máshogy csinált, mint ahogy szokott, de Marcsi nagyon megnyugtatott, és jó hatással volt rám.”

A vizsga során Ágnes és Ion nem volt könnyű helyzetben, hiszen egy nagyon forgalmas helyen, ráadásul a reggeli tömegben kellett közlekedniük. Villamosoztak, buszoztak, troliztak majd a Keletitől az Állatorvostudományi Egyetemig mentek. Vagy inkább meneteltek, hiszen gyors és határozott tempójuk komoly feladatot jelentett a gyakorlott vizsgabizottságnak is. Ágnes a vizsga után elmondta, ez még nem is a “végsebesség” volt, ennél gyorsabban is szoktak közlekedni. “Most nagyon kellemes volt Ion tempója, magamra is ráerőltettem, hogy ne kapkodjak” – mondja mosolyogva Ágnes.

Ágnes puszit ad a büszkén pózoló Ion feje búbjára
Gratulálunk Ágnesnek és Ionnak

Ez egy betanult útvonal volt, itt Ágnes nem jár mindennap, de hasznos lehet, ha esetleg állatorvoshoz kell vinnie Iont. Ezt az útvonalat gyakorolták éppen hétfőn is, amikor egy járókelő tanácsa miatt Ágnesék majdnem egy autó elé léptek. “Mindig figyelmeztetjük a vizsgázókat, hogy fontolják meg, ha ilyen jellegű tanácsot kapnak, és arra is, hogy ne induljanak el egyből még zöld lámpánál sem, inkább várják meg, míg újra zöld lesz, mert akkor biztosan átérnek” – mondja Nyíriné Kovács Mária.

“Az 1-es villamos vonalán egy baleset lassította a forgalmat, ami külön nehézséget jelentett, hiszen így hatalmas tömeg alakult ki abban a megállóban, ahol leszálltunk. Ezen a tömegen nektek át kellett jutnotok, az nagyon szép volt” – idézte fel kiképzőnk a vizsga után.

Ion a gazdája mellett ül és pacsit ad kiképzőjének
Ion pacsit ad kiképzőjének a sikeres vizsga után

Ezúton is gratulálunk párosunknak a sikeres vizsgához. Köszönjük a vizsgabizottság tagjainak, Farkas Darinkának, Rózsa Katának és Hajdú Máriának a részvételt. Szeretnénk megköszönni az áldozatos munkát a Sápi családnak, és leginkább Sápi Andreának, akik felnevelték Iont, nélkülük ez a mai vizsga nem lehetett volna ilyen sikeres.

Korábban Inga is sikeresen vizsgázott.