Messer Családi Nap vakvezető kutyákkal

A múlt hétvégén részt vettünk a Messer Hungarogáz Kft családi napján. A dolgozók egy egész napos játékon vettek részt, ahol a különböző állomásokon pontokat gyűjtöttek. Az egyik állomás volt érzékenyítő programunk. A résztvevők nagyon kedvesek és nyitottak voltak, nagy lelkesedéssel próbálták ki különböző játékainkat lefedett szemmel, illetve szembetegségeket bemutató szimulációs szemüvegekben. Sokat beszélgettek vakvezető kutyával közlekedő barátinkkal és természetesen mindenki kipróbálta, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni.

A képen egy lefedett szemű hölgyet vezet egy sárga hámban lévő labrador. A kutya másik oldalán áll kiképzője.
Egy bátor hölgyet vezet Fidzsi

Pozsgay Dóra vakvezető kutyájával, Ébennel vett részt a rendezvényen. Így mesél élményeiről:

„Ahogy telt az idő egyre többen voltak az emberek és alig győztem egymás után befűzni a papírokat a Braille írógépbe. Nagyon sok érdeklődőnek leírtam a nevét Braille-ben és közülük sokan bátran mertek kérdezni, arról, hogyan boldogulok látássérült emberként a világban és milyen Ébennel együtt közlekedni. Jó nap volt, mivel sok embernek mesélhettem arról, hogy annak ellenére, hogy látássérült vagyok, még ugyanolyan ember vagyok, mint ők és képes vagyok önálló és teljes életet élni.”

A nap végén az állomásokon összegyűjtött pontoknak megfelelő összeget a cég felkerekítve felajánlotta Alapítványunknak.Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy kitartó és szorgos pontgyűjtéssel két kölyökkutya teljes árát gyűjtötték össze Alapítványunknak.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek