Megvadult kutya sebesítette meg egy vakvezető kutyánkat

A pénteki kutyatámadás után meg kellett műteni a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola sárga labardorját. Sajnos amputációra került sor. Gyömbér már jól van.

Kutyatámadás érte Abaújszántón Gyömbért és gazdáját, Kiss Barnabást. Barnabás a munkahelyére igyekezett, amikor egy kertből kiszabadult kutya megtámadta őt és vakvezető kutyáját. Barnabás elesett, a sárga labrador pedig olyan sérülést szenvedett a megvadult kutyától, hogy a farka végét le kellett amputálni. A kutyát és gazdáját megtörte a támadás. Legalább egy hétre kiestek a munkából, jelenleg otthon vannak betegállományban Tornyosnémetiben.

Barnabás abaújszántói munkahelyére tartott február 19-én reggel, amikor az üzem közelében egy nyitva hagyott kapun át rájuk rontott egy kutya. „Akkor vettem észre, amikor már nagyon közel volt hozzánk. Nem ugatott, a hörgését hallottam, és azt éreztem, hogy Gyömbér elém áll. A kutyám mintha megemelkedett volna, én elcsúsztam, kiesett a kezemből a hám és a póráz. Gyömbér elmenekült, a távolból hallottam a nyüszítését, akkor kaphatta el a németjuhász” – mondta Barnabás.

A férfi szerencsére nem sérült meg komolyan, azonban kiszolgáltatva érezte magát, hiszen nem tudott segíteni Gyömbérnek. Néhány kollégája látta az ablakból, milyen támadás érte a látássérült Barnabást, azonnal kiabálni kezdtek, kirohantak, megpróbálták elriasztani a megvadult kutyát.

Támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05

Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

„Amikor behívtam magamhoz Gyömbért és bementünk az üzembe, a kollégák szóltak, hogy vérzik a kutya. Ezután gyorsan kerítettek állatorvost és hívták a rendőrséget. Gyömbér farkának a végéről 3 cm hosszan volt letépve a bőr, kilátszott a csont, emiatt amputálni kellett a sérült részt” – mondta Barnabás.

Péntek délután Gyömbér magához tért az altatásból és azóta pihen gazdája mellett. 12 nap múlva mennek vissza állatorvosi kontrollra. A támadó kutya gazdája arról biztosította Barnabást, hogy kifizeti az orvosi költségeket. Barnabás és alapítványunk elismeri a jószándékot, azonban fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot a támadásról, hiszen egy vakvezető kutya és gazdája testi épségének veszélyeztetését el kell ítélni és meg kell előzni. Eddig nem volt ilyen esete alapítványunknak, és reméljük, nem is lesz.

Gyógyulást kívánunk Gyömbérnek, nyugalmat és kitartást Barnabásnak.

Fotók: Vannai Judit

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek