Marci és Sámán sikeres vizsgát tett

A pécsváradi Marci és vakvezető kutyája, Sámán megmutatták Pécsett, hogy milyen az, amikor a szeretet és a tudás egyszerre van jelen egy párosban.

“Ahogy megismertem Marcit, rögtön jött a felismerés, hogy ő lesz Sámán gazdája. Ugyanolyan a személyiségük” – mondta Farkas Darinka, alapítványunk kiképzője.

Járdán felejtett meglepetések

Megkérdeztük alapítványunk szakmai vezetőjét, Komondi Piroskát a vizsgáról:

“Voltak váratlan helyzetek. A járda közepén hagyott kuka, teherautó a járdán, illetve akadály kikerülése közben, ahogy le kellett lépnie Marcinak és Sámánnak a járdáról, nem állt meg a szembejövő autó. Szépen és probléma nélkül sikerült megugrani ezeket az akadályokat.”

Szeretettel gondolunk Kreszta Zsuzsannára, Sámán kölyöknevelőjére.

Köszönjük a vizsgabizottságban végzett munkát Bajnóczy Enikőnek, Rózsa Katának és Komondi Piroskának. Továbbá hálásan köszönjük Farkas Darinkának Sámán kiképzését és párosunk felkészítését!

Gratulálunk és nagyon sok boldog együtt töltött éveket kívánunk, Marci és Sámán!

Kölyökkorában ilyen aranyosan aludt Sámán:

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

Mennyibe kerül egy vakvezető kutya?

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint.

Ez az időszak körülbelül 10 év, amelynek összes költsége: tenyészkutyák, tenyésztés, kölyöknevelés, szűrések, orvosi költségek, ellátás, felszerelés, kiképzés (ennek 1,5 millió Ft a munkadíja), gazdi képzése; átadás, vizsgáztatás, utókövetés és gondozás tíz éven át, felszerelés pótlása, öregedő kutya extra orvosi költségei, nyugdíjazás körüli költségek, közben rezsi, járműhasználat stb.

Így lesz a tíz év összes költsége több, mint 5 millió forint.

Alapítványunk adó 1% felajánlásokból és adományokból teremti elő a képzéshez szükséges összeget.