Ma egy újabb csoda kelt életre

Rozé és látássérült gazdája, Ivett sikeresen levizsgáztak. Így ők, együtt, önálló közlekedésre alkalmas párost alkotva élhetik tovább az életüket.

Borongósan indult a hétfő reggel, már csak azt reméltük, hogy nem fog egy óriási zivatar a nyakunkba zúdulni. Rozé már vasárnap este érezte, itt valami készülődik, a gazdi izgatott, valahogy más, mint általában.

Korán mentünk ki sétálni, hogy Rozé kedvenc hobbiját élvezhesse a vizsga előtt, ő ugyanis imád óriási sétákat ejteni, elmerülni a park illatában. Végigszaladt a szokásos körön, majd Ivett mellé állt:

– Kész vagyok, nem megyek már tovább. Itt vagyok, ha kellek, vezetlek !

Majd ahogy a házukhoz értek, még maradt idő felmenni a lakásba, felkapni a kedvenc vaddisznócskát, és röfögtetni még párat így vizsga előtt.

Sem az idegen kutyák, sem a tömeg nem zökkentette ki Rozét

Hamarosan megérkeztek a vizsgabiztosok, Rozé letette a játékát, és belebújt csodaszép piros hámjába. A vizsga elkezdődött!

Az útvonalon, amelyen végig kellett menniük, már sokszor gyakoroltak, mégis nagy volt az izgalom, hisz önállóan kellett teljesíteniük, leküzdve a város hétfő reggeli forgatagát.

Rozé magabiztos, nyugodt léptekkel indult el, ebből a nyugalomból senki és semmi nem tudta kibillenteni: ő csak vezetett akkor is, ha egy idegen kutya elállta az utat a járdán, vagy az autóbuszon óriási tömeg fogadta őket.

Figyelték az autók forgalmát, amikor átkeltek az úton, mentek lifttel és metróval is, végül elérték a célállomást, a munkahelyet, és a vizsga itt ért véget!

Gratulálunk a párosnak a sikeres vizsgához!

Rozét képezte és párosunkat a vizsgára felkészítette Nyíriné Kovács Mária.

Köszönet Fazekas Fanninak és Bényi Dánielnek, hogy önkéntes munkájukkal Rozéból ilyen csodás kutyát neveltek fel, lehetőséget adva, hogy alapítványunk újabb segítőtársat képezhessen ki!

Köszönjük a vizsgabiztosok, Rózsa Kata, Gazsó Krisztina és Farkas Darinka munkáját!