Ma 4 hetesek a kölykök!

A 4. hét vízválasztó a kicsik életében. Megkezdődik az U betűs alom mellétáplálása, hogy a mamájuk, Zina is pihenhessen. 
Ilyenkor már nemcsak anyatejjel táplálkoznak, hanem szilárd tápot is elkezdenek enni, természetesen pépesítve. Eleinte még tenyérben elfértek az apróságok, ám ekkorra már születési súlyukat megnégyszerezték, szilárd táplálékkal kiegészítve az étkezésüket pedig még gyorsabban fognak nőni és fejlődni. 

Az étel mellett még egy újdonság vár rájuk ebben az időszakban

Már elhagyják a meleg, puha almot, ami születésük óta a biztonságot nyújtotta számukra, és elindulnak felfedezni a világot. Eleinte csak az alom körül mászkálnak, nem sokkal később már az udvarra is kivisszük őket. Itt rengeteg újdonsággal ismerkedhetnek meg, mint például a hűvös téli szellővel, a fűvel, vagy akár a füvet befedő hóval. Fontos számukra, hogy már ilyen kicsi korban ismerjék a kinti körülményeket, hiszen minél előbb hozzászoknak, annál hamarabb válik természetessé számukra. Fokozatosan szoktatjuk hozzá őket ehhez. Eleinte csak néhány percet, később néhány órát, hamarosan már egy egész napot töltenek a szabadban, kinti helyükön.

A 4. hét nem csak az újdonságok miatt meghatározó

A kölyköket 8 hetes korukban fogadják majd be kölyöknevelőik. Az első életszakaszukat félig teljesítették, hamarosan egy új, izgalmas kaland vár rájuk, ami fontos lépcsőfok a vakvezető kutyává válás útján.