Limbóék 6 hetes kölyöktesztje

A nemrég facebook élőn bemutatott labrador alom 6 hetes kori kölyöktesztjére szombaton került sor a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola központjában. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen képességekkel és személyiséggel rendelkeznek a leendő vakvezető csöppségek, így találjuk meg mindenki számára a legideálisabb önkéntes kölyöknevelő családot.

A kis sárga Limbó, fekete orrával, és sötét szemeivel tekint előre
Limbó kíváncsian várja milyen új kaland vár rá

Latte, Lámpás, Lars, Limbó, Legenda, Leon életében először hagyta el a szülői házat és utazott be a központunkba. A teszt során olyanokat néztünk, hogy mit szól a kiskutya egy idegen környezethez, hogy reagál új tárgyakra, és mennyire örül, ha ebben a helyzetben egy idegen személy megszólítja őt és kapcsolatot teremt vele. Vizsgáltunk önállóságot, apportkészséget, zajérzékenységet, rövid távú memóriát, és arra is kíváncsiak voltunk, mennyire motiválható és együttműködő a kiskutya.

Latte szorosan bújik Komondi Piroskához
Komondi Piroska iskolánk szakmai vezetője és Latte

Minden kiskutya más egyéniség, Latte például a kölyöknevelőt kereste, és idő kellett neki, hogy szóba álljon a tesztet végző személlyel, míg Lámpás nagy örömmel fogadta az idegent, és végig őt követte. Lars önálló felfedező volt, a zaj forrása sem zökkentette ki. Limbó a játék helyett is inkább bújt és mászott az ember ölébe. Legenda kitörő örömmel játszott, minden érdekes volt számára, egy nagy játéknak fogta fel az egész tesztet. Leon pedig, ahogy azt sejtettük, a maga kiegyensúlyozott természetével nyugodtan állt hozzá mindenhez.

Állj a vakvezető kutyák mellé, és támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28