Leendő vakvezető kutyák látogatták meg a Vakok Általános Iskolájának gyermekeit

A Fehér Bot Nemzetközi Világnapján vakvezető kutyának készülő labrador kiskutyák látogatták meg a Vakok Általános Iskolájának gyermekeit. A látássérült gyerekek számára élményt adott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiskutyáinak közelsége, simogatása, és választ kaptak a vakvezető kutyás mindennapi élettel, közlekedéssel kapcsolatos kérdéseikre is, hiszen eljöhet az idő, amikor ők is úgy döntenek, hogy vakvezető kutyával szeretnének közlekedni. Erre leghamarabb a 18. évét betöltött látássérült személyeknek van lehetősége Magyarországon.

Egy látássérült diák nyakát átkarolvapuszit oszt Ikon a leendő vakvezető tanuló
Egy látássérült diák és Ikon szeretetteljes ismerkedése

A kutya hű társ a biztonságos közlekedésben, a mindennapokban és a kapcsolatteremtést is segíti. A labrador kölyköknek, Ikonnak, Indigónak és Indusnak és nagy sikere volt a gyerekek körében. Egy kisfiú ámulva mondta, Aysa-t a kiképzés alatt álló vakvezető kutyát simogatva: “Érzi, hogy mennyire szeretem”.

Aysa-t simogatják a gyerekek
“Érzi, hogy mennyire szeretem”

A rendezvényen részt vett az Emberek Vagyunk Egyesület kabrió autókkal. A máskor csak hangjuk alapján beazonosított autókba most beülhettek a gyerekek, átélhették a sebesség, az autózás élményét. Egyikük azt mondta: “Olyan, mintha repülnék”.

Két látássérült diák ül a kabrióba
“Olyan, mintha repülnék”

A Fehér Bot Nemzetközi Világnapja október 15. E nap célja elsősorban attitűdformálás, a társadalom figyelmének felhívása a vak és gyengénlátó emberek sajátos helyzetére, ugyanakkor megmutatni azt is, hogy látássérültként ők is ugyanolyan teljes életet élnek, mint a látók, csak kicsit másképp.

További képek és megjelenések az eseménnyel kapcsolatban: 24.hu , RTL klub , Blikk , Népszava

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek