László és Felhő sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett

Bokros László és Felhő április óta készültek a közlekedésbiztonsági vizsgájukra, amit múlt héten sikeresen teljesítettek. Az első pillanattól kezdve látszódott, hogy jól együtt tudnak működni.

Felhő a fekete labrador a fűben fekszik, mellette guggol gazdája László, és kiképzőnk, Lajos
László és Felhő, valamint kiképzőnk, Cserven Lajos

László látása 5 éves korától kezdve folyamatosan romlott. Látó gyerekek között végezte el az általános iskolát, majd 1996-ban Velencén az általános kertészeti iskolát, szintén látók között. „Egy pár év múlva már elértem a vakságot, és 2000-ben kerültem Budapestre a VERCSRE (vakok elemi rehabilitációs csoportja), ahol megtanítottak, hogyan kell a fehér bottal közlekedni, és pár konyhai praktikára” – mondta Bokros László.

„2015 decemberében ismerkedtem meg párommal, Zsuzsával, akivel sokat járunk kirándulni. 2016 elején ismertem meg a Látás-Mód Alapítványt, és annak elnöknőjét, Weisz Ildikót, aki megtanított a Miskolcon való közlekedésre” – mondta el László, aki jelenleg a Búzavirág Alapítványnál dolgozik.

Felhőt Nyíriné Kovács Mária képezte ki, a fekete labrador szépen el is kezdete a vakvezető munkát első gazdája mellett, de a páros útjai nemrég elváltak egymástól, ezért alapítványunk gyorsan keresni kezdett neki egy új gazdit. Itt jött a képbe László. „Lacinak olyan kutyára volt szüksége, aki tud lassan haladni és türelmes. Felhő, a 4-5 év közötti gyönyörű labrador pontosan ilyen. Én ilyen nyugodt kutyát még nem láttam, szinte ágyút lehetne sütögetni mellette” – mondja kiképzőnk, Cserven Lajos, aki felkészítette a párost a vizsgára.

Lajos szerint rögtön látszódott, hogy László és Felhő remekül passzolnak egymáshoz. Hosszú folyamat volt, mire az összeszokás végére értek, de mostanra teljesen önállóan tudnak közlekedni nemcsak Miskolcon, hanem Miskolc és Vámosújfalu között is, ahol László dolgozik. Ez azért nagyszerű dolog, mert korábban kísérővel utazott, most pedig önállóan. Lászlónak eddig nem volt kutyája, így meg kellett tanulnia mindent a kutyatartásról. Mostanra nagyon megszerette Felhőt, és a vizsgájuk is nagyon jól sikerült: a vizsgabizottság megdicsérte őket. 

Gratulálunk a párosnak a sikeres vizsgához. Felhő kiképzője Nyíriné Kovács Mária volt, a mostani, vagyis a második közlekedésbiztonsági vizsgájára Cserven Lajos készítette fel, ebben segítette dr. Mezősi Tamás és Királyné Barkóczi Emese is. Kívánunk hosszú és boldog együtt töltött éveket Lászlónak és Felhőnek!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek