“Lásd meg Őket” – 470 gyermekrajz készült a Vakvezető Kutyák Világnapjára

Ha több lesz az olyan gyerek, aki nem fordul el a látássérült emberektől, akkor nem lehet baj a jövőnkkel, jobb lesz együtt élnünk. A gyerekek most is bebizonyították, hogy csodákat tudnak tenni, hiszen plakátpályázatunkra 470 alkotás érkezett az ország közel 100 iskolájából, óvodájából. Április 27-e a Vakvezető Kutyák Világnapja, amit idén a két győztes pályamunkából készült és a Kossuth téri metrómegállóban kihelyezett óriásplakát felavatásával ünnepelünk meg.

A „Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról” című pályázatunk során arra kértük az 5-14 év közötti gyerekeket, hogy rajzukkal mutassák meg a vakvezető kutyákkal való viselkedés legfontosabb szabályait. Büszkék vagyunk arra, hogy míg a pályaművek készültek, Magyarország valamennyi megyéjében szó esett a vakvezető kutyák ügyéről.

 

A legtöbb közönségszavazatot szerzett plakáttervet Molnár Cintia Rebeka kisnánai diák készítette, a szakmai zsűri pedig Popovics Johanna gyáli óvodás rajzát választotta a másik győztesnek. A legeredetibbnek a „Lásd meg őket!” szlogent találtuk, amit egy budapesti diák, Palkó-Lappints Áron vetett papírra. A két plakátterv megvalósult, a Kossuth téri metrómegállóban óriásplakátként hívja fel a figyelmet a vakvezető kutyák ügyére. Mindhárom gyermek emellett egy különleges élményt is nyert, hiszen iskolájukban, óvodájukban találkozhatnak majd az alapítvány munkatársaival és kipróbálhatják, hogy vezet a vakvezetőkutya.

A két alkotónak és a legjobb szlogen kitalálójának járó díjat és nyereményt Varga Nóra látássérült önkéntesünk, Dani vakvezető kutya gazdája adta át az alapítvány képviseletében.

 

Rajzpályázat eredményhirdetése
Rajzpályázat eredményhirdetése
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek