Körbefutotta a Balatont a vakvezető kutyákért

Büszkék vagyunk Gyöngyösi Róbertre, mert segítő nélkül, nagyon nehéz körülmények között futotta körbe a Balatont 33 óra alatt. Abban segítette alapítványunkat, hogy felhívta a figyelmet arra, még több vakvezető kiképzésére van szükség.

Szombaton szép időben haladt az északi parton, egy tölcsér fagyi is belefért, de aztán éjszaka begorombult a Balaton vidéke, mínusz 3 fokra süllyedt a hőmérséklet. Szinte felfoghatatlan, mekkora erőt kellett kifejtenie ezután, mivel szembeszéllel birkózott Keszthelytől egészen Siófokig!

A ráadás se maradt el, mert vasárnap délelőtt elkezdett esni a hó a 170. km teljesítése közben, de ez sem törte meg, és 33 óra alatt lefutotta a távot.

„A végére a bokáim bedagadtak, emiatt lassultam le, de ez benne van. Rengeteg gratulációt, dicséretet kaptam, értékelték a sportteljesítményt és azt, hogy a vakvezető kutyákért futottam. Örülök, hogy sokan mind a kettőt meglátták, ez volt a célunk az alapítvánnyal” – mondta Róbert.

A Privát Ultrabalaton nem akármilyen erőpróba. Róbert a 221 kilométert egyedül futotta le, végig saját maga gondoskodott az ételről, italról. Arra a rövid időre állt meg, amíg vásárolt.

Alapítványunk megköszönte Gyöngyösi Róbertnek, hogy segített felhívni a figyelmet arra, hogy több vakvezető kutyára van szükség. Elhivatottsága jó példát mutat és erőt ad nekünk!

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak vakvezető kutyára alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

A balatonfüredi célnál alapítványunk képviseletében Látrányi Orsolya, Torma kiképzője, Tanai Csaba, Bonca gazdája, valamint Ulti és kölyöknevelője, Szabóné Gajdács Györgyi fogadta Róbertet. Boncát alapítványunk képezte.