Kiwi első pillanatai Edónál

Önkéntes kölyöknevelőnk, Répás Edó elkötelezett és nagyon lelkes. Örülünk annak, hogy Kiwi és 9 testvére hozzá hasonló önzetlen emberekhez kerülnek ezen a héten.
Kiwit a karjában tartja Edó
Kiwi és Edó

Edó szerint az a kölyöknevelés lényege, hogy Kiwi egy látássérült emberrel fog élni. Fontosabbnak tartja az ő gazda-érzelmeinél, személyes kötődésénél, hogy a szeretett kutya küldetésének fog élni, amikor hű segítőtárs lesz. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola labrador kölykei 8 hetes koruktól megközelítőleg egy éven át meleg családi környezetben ismerik meg a világot, és közben a kölyöknevelőkkel együttműködve felkészítjük őket arra, hogy kiképzőinkhez kerülve mielőbb vakvezető kutyák váljanak belőlük.

Edó a karjában tartja a sárga labit, Mesi mellettük áll. Mindketten mosolyognak
Az átadás pillanatában Edó, Emese és Kiwi

A tenyésztői programunkban született tíz kicsit júniusban adjuk át az önkéntes kölyöknevelőknek.  Ennek épp most tartunk a kellős közepén. Az átadáskor mindent alaposan megbeszélünk annak érdekében, hogy a kölykök és a kölyöknevelők a lehető legjobban érezzék magukat egymás társaságában. Első lépésként Edó és párja, Zsolti mindent igyekeztek biztonságba helyezni a lakásban, ami érték és rágható is egyben – persze Kiwi volt a gyorsabb -, közben kiképzőnk, Emese elmondta, milyen szokásokat érdemes kialakítani a kiskutyánál, mit csináljanak, hogyan reagáljanak Edóék, hogy a kicsi megtanuljon helyesen viselkedni. Konzultációra bármikor van lehetőség, szívesen segítünk, és minden hónap elején egész napos Kölyöktalálkozókat tartunk. Ilyenkor mint egy nagy család együtt vagyunk a szabadban, és tanítjuk a kutyáinkat. Edót és Kiwit újra látni fogjuk július elején!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek