Két fekete labrador csillagos ötösre vizsgázott

A karantén miatt sok időt kellett várnia két párosunknak, mire eljutottak odáig, hogy közlekedésbiztonsági vizsgát tehessenek. Kávé este steakkel ünnepel Pál Dániellel, Géniusz pedig csillagos ötöst érdemel gazdájától, Sziva Dánieltől, mert elvezette a csörgőlabda edzésre.

Egy díva nem fekszik le a vizes fűre

Pál Dániel és Kávé vizsgáztak először, az útvonaluk ahhoz a kollégiumhoz vezetett, ahol a labrador leányzó Géniusszal szokott bandázni. Ezért a célpont előtt már olyan tempót diktált, hogy Dániel amiatt aggódott, vajon a vizsgabizottság tagjai tudják-e követni őket. „Reméltem, hogy a bizottság tagjai tudnak repülni, vagy legalább bukósisak van náluk” – mondta mosolyogva Dani, aki már megszokta a tempót.

Az időjárás nem kedvezett párosunknak, nagyjából vízszintesen esett az eső. „Egy olyan sétálóutcán közlekedtek, ahol különböző útburkolatok és akadálymentes – egy szinten lévő – járdák nehezítik a kutyák tájékozódását. Ilyenkor a kutya az utcakép alapján tájékozódik, ami remekül ment Kávénak” – mondta kiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária.

Kávé egy igazi díva, ezért az engedelmességi feladat során a feküdj vezényszóra nem kívánt reagálni, persze ülni és állni hajlandó volt: „Ő ugyanis egy királylány, vizes fűre ugyan le nem fekszik” – mondta Pál Dániel. Azután a vizsgaútvonal végén volt egy fedett rész, ott gond nélkül teljesítette a fekete labrador a feladatot.

„Kávé három kutyával találkozott a vizsga közben, és csodálatosan megállta, nem vonták el a figyelmét, egyáltalán nem kutyázott” – mondta Nyíriné Kovács Mária.

A kollégiumnál teljesen véletlenül találkoztak Géniuszékkal, akik nem tudhatták, hogy a haverok ezt a vizsgaútvonalat húzták. A két kutya udvariasan örült egymásnak, ráéreztek, hogy vizsga van, nem party. Kávé azért este megvigasztalódott, ugyanis gazdája elárulta nekünk, hogy közös steak sütéssel ünnepelnek majd, amiből egy pici jut majd neki is. Géniusz pedig elindult gazdijával vizsgázni.

Kevesebbet forgott, dicséret jár érte

Sziva Dániel azt meséli, hogy ő egyáltalán nem izgult, hiszen az egyetemen hozzá van szokva a vizsgahelyzetekhez. “Engem motivál, hogy teljesíthetek” – mondta. Inkább csak azon morfondírozott egy picit, hogy Géniusz a mai napig nagyon kötődik kiképzőjéhez, Nyíriné Kovács Máriához, így amikor a fekete labrador azt látja, hogy kiképzője kicsit lemarad tőlük, akkor mindig hátra szokott nézegetni. „Most sokkal kevesebbet forgott, csillagos ötöst érdemel” – mondta kiképzőnk.

A páros kihúzott útvonala ahhoz a középiskolához vezetett, ahova Dani csörgőlabda edzésekre jár. „Buszra kellett szállniuk, ami simán ment, majd a járdán egymással szemben úgy állt meg két autó, hogy a kutyának ügyesen kellett kerülnie, szerencsére Dani teljesen rábízta Géniuszra a döntést, ezért nem hibáztak. Olyan volt, mintha gyors „megbeszélést” tartottak volna” – mondta mosolyogva Nyíriné Kovács Mária.

Mindkét páros hibátlanul vizsgázott, nagyon gratulálunk nekik, és hosszú, boldog gazdis éveket kívánunk! Géniuszt és Kávét Nyíriné Kovács Mária képezte. Géniusz felnevelését köszönjük a Meiszter családnak, Kávé felnevelését pedig Mészáros Tibornak és családjának.