Karácsonyi Angyalkákat hívtunk rászoruló gyerekekhez

Karácsonyi Angyalka projektünkben hatvan rászoruló gyerek karácsonyi kívánságait gyűjtöttük össze. Három nap alatt minden kívánságra válaszlevél érkezett, azóta folyamatosan érkeznek az ajándékok a gyerekek karácsonyfája alá.

Több, mint egy évtizede segítjük vakvezető kutyák kiképzésével a látássérült emberek életét. Az évek során rengeteg segítséget kaptunk elkötelezett adományozóinktól és önkénteseinktől. Most szeretnénk ezt a hihetetlen szeretetet továbbadni olyan gyerekeknek, akiknek karácsonyi ajándék nem feltétlenül adatik meg. A megajándékozott gyerekek között vannak látássérült és értelmileg akadályozott gyerekek, fogyatékkal élő szülők és rászoruló családok kislányai és kisfiai is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakó hatvan gyereket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választottuk ki. A kezdeményezés december 6-án indult Facebook oldalunkon, és mindenki hihetetlenül hamar „Angyalkára” talált.

Az ajándékok már december 9-én elkezdtek sorakozni a gyerekek karácsonyfája alatt miskolci központunkban. Az ajándékokat december 17-én továbbítjuk a gyerekeknek és családjaiknak.

A kívánságok között nem csupán játékok szerepeltek, hanem a mindennapi életvitelhez szükséges eszközök is, például ruhák, cipők, használati tárgyak. Így kerültek a kicsik focilabdái, babái és mesekönyvei mellé a tizenévesek hajszárítói és télikabátjai.

Az adományozók nagyon lelkesek és motiváltak voltak, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. Sok ,,Angyalka˝ a kívánságokon túl más apró meglepetéseket is csomagolt az ajándékok közé. Azt gondoljuk, hogy a kezdeményezésnek hatalmas összetartó ereje van, és reményeink szerint sikerül szebbé tenni a gyermekek karácsonyát.

Örülünk, hogy mindenki angyalkára lelt, és annak, hogy ennyien segíteni szeretnék a rászoruló gyerekek karácsonyát!