Kapitány lett Fruzsina első kutyája

Dolonec Fruzsina kereskedelmi televíziós szerepléseink után érezte úgy, hogy neki szólnak az üzeneteink, kifejezetten a mi közösségünkbe szeretne tartozni.

Kapitány egy pokrócon fekszik
Kapitánya a kisajátított pokróccal

Amikor aztán Facebook Élő adásunkban bemutattuk Iris tíz kölykét, ő  jegyzetfüzettel a kezében nézte, mert mindent tudni akart róluk, felkészülten akart nekilátni annak, hogy segítsen egy vakvezető kutya felnevelésében.  “Régóta vágyunk kutyára a párommal, és sokat nyomott a latban, hogy segítőkutya lesz belőle” – mondta az első kutyás Fruzsina.

Így került hozzá Kapitány, aki az első éjszakájukon még nyugtalanul aludt, és ebben osztozott vele Fruzsina és a párja, mert minden rezdülésére, mozdulatára felébredtek. A második éjszakát Kapitány nyugodtan átaludta és Fruzsináék izgalma is csillapodott. A mai lesz a harmadik közös alvásuk, és arra számítanak, hogy biztosan átalusszák mind a hárman.

Kapitányt nyugodt és barátságos kiskutyának látja önkéntes kölyöknevelőnk, aki jól ki fog jönni mindenkivel. “Amikor az alapítvány kiképzői elhozták nekünk, és először vittük le, büszkén mondtam mindenkinek, hogy belőle vakvezető kutya lesz. Kapitány nagyon okos, egyből megtanulta, hogy a fürdőszobába nincs bejárása, és nem ez az egyetlen jele, hogy milyen kivételes, ilyenkor büszkeség tölt el, hogy én nevelhetem fel” – mondta Fruzsina.

Kapitány kimerült a sok újdonságtól, és nyugodtan alszik
Kapitány kimerült a sok újdonságtól, és nyugodtan fogja átaludni a harmadik éjszakát az új helyén

Kapitány külsőjét tekintve is ideális Fruzsina számára, mert mindig is egy fekete kan kutyát szeretett volna. Nevelőgazdija így mutatta be alapítványunk többi kölyöknevelőjének:

“Sziasztok, a nevem Kapitány!
Ezt itthon is mindenki tudtára adtam, és a fedélzeten all-inclusive ellátást kapok 
Kedvencem a székláb, a szekrényfogantyúk, és már 3 plédet is kisajátítottam.”

Önkéntes kölyöknevelői programunkban családoknál helyezzük el a kis labradorokat, akik körülbelül egy év elteltével kiképzőink segédletével vakvezető tanulóvá válnak.