Játékos feladatokkal készítjük fel kutyáinkat

Megtartottuk októberi kölyöktalálkozónkat a Hajógyári-szigeten. A népes társaságban ott volt húsz kutyánk, kölyöknevelőink és kiképző kollégáink. Királyné Barkóczi Emese játékos feladatokkal készült, amelyek abban segítenek, hogy megalapozzuk vakvezető kutyáink képzését. M betűs kutyáink még fiatalok, de már kinőttek a babakorból, úgyhogy sok mindent elsajátítanak, ahogy haladnak a tanulásban.

Kölyöknevelőik mellett ül sorban 5 M betűs kölyök, két sárga, egy fekete, két sárga sorrendben
Az M betűs alom egy része és kölyöknevelőik

Az időjárással megint szerencsénk volt, sem az esővel, sem a hideggel nem kellett megküzdenünk. Nagyon élveztük a kellemes, napos, őszi időt. Ezúttal is hatalmas futkározással indult a találkozó, majd a helyben maradás és a behívás következett furfangos feladatokkal. Kutyáink többségét ezek sem zökkentették ki, szépen elvégezték, amit kértünk tőlük.

A baráthegyis csapat olyan összetartó, hogy azok a kölyöknevelőink is ellátogatnak néhány rendezvényre, akik jelenleg nem nevelnek kölyökkutyát. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nevelőink ilyen jó kapcsolatot ápolnak velünk és nevelőtársaikkal is.

Két barátunk, Nagy Anikó és Széll Sándor is ellátogatott a találkozóra nálunk képzett kutyáikkal, Brúnóval és Ikonnal. Bár ők már levizsgáztak, mégis nagy örömmel és lelkesedéssel álltak be gyakorolni kölyöknevelőink közé.

Lelkes kölyöknevelőink kipróbálhatták azt is, hogy milyen letakart szemmel közlekedni.

A találkozó végén a behívást fűszerezték meg kiképzőink, Királyné Barkóczi Emese, Nyíriné Kovács Mária és Nyíri Hermina kölyöknevelési koordinátor. Tanuló kutyáink egy egész tálnyi finomság és egy sípoló játék mellett haladtak el, hogy a végén kölyöknevelőik ölelő karjaiba érkezzenek. Persze nem maradt el a hatalmas dicséret, amikor nem hagyták elterelni a figyelmüket