Iram és Antónia sikeres vizsgát tett

Kállai Antónia és Iram sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Miskolcon május 17-én. Ez azt jelenti, hogy Iram immáron tanulóból vakvezető kutyává vált. Nagyon büszkék vagyunk rá, és ezúton is köszönjük a Nágl családnak és Maróthy Miklósnak, hogy lelkiismeretesen felnevelték Iramot.

Iram jelzi kiképzőjének a buszmegállót
Iram és kiképzője, Királyné Barkóczi Emese

Az engedelmes feladatok könnyen mentek Iramnak, jókedvűen és pontosan teljesítette látássérült gazdája kéréseit.

Az útvonalon haladva tanúbizonyságot tettek arról, hogy együtt bármilyen akadályt képesek legyőzni. Pedig nem volt könnyű dolguk, útközben számtalan váratlan helyzettel találkoztak. Ilyen volt a járdán keresztben parkoló autó, és az építési munkálatokból a járdára pakolt sittes zsákok és szerszámok, amelyek mind egy-egy megoldandó feladatot jelentettek számukra.

Sok boldog közösen együtt töltött évet kívánunk nekik!

A nyitó fotón az látható, amikor Iram jelzi kiképzőjének a buszmegálló táblát. Antónia számára nagyon fontos ez a jelzés, amikor együtt közlekednek.

A cikkben látható fotókon Emese azért visel szemtakarót, hogy a kutya kiképzése folyamán megtanulja, rá van bízva, milyen döntéseket hoz. Képzeljétek el, milyen csodálatos, hogy Antónia Iramra bízhatja a lépteit.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28