Ion hű segítő társa Ágnesnek

Mészáros Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének alelnöke szeret segíteni az embereken, úgy érzi, most nagyon a helyén van. Ágnes születése óta látássérült, kamaszkorában még tovább romlott a látása. Három évvel ezelőtt Ágnes elhatározta, szeretne egy vakvezető kutyát, így beadta jelentkezését alapítványunkhoz.

Ágnes guggolva öleli Iont (balra), Ion és Ágnes közlekednek egy parkban (jobbra)
Ágnes és Ion hamar egymásra hangolódtak

Jelenlegi munkakörében főleg az operatív feladatok vannak rá bízva, illetve pályázatokat ír és keres, koordinál. Fő feladatai között van a közösségépítés is.

Ágnes jobb szemére egyáltalán nem, bal szemével színeket, kontrasztokat lát. Nagyítóval használja a telefont, csekket kitölt, de egy-másfél méterről nem ismeri fel saját gyermekét sem, ha nem szólal meg.

Ágnes egy nagyon pozitív személyiség, de három évvel ezelőtt úgy döntött önállóságát tovább erősítheti egy vakvezető kutya. Ion a kétéves fekete labrador április óta lakik Ágnessel és családjával. Hamarosan közlekedésbiztonsági vizsgát tesznek.

“Ion nagyon sokat ad, sokat segít” – mondta a Médiaklikk műsorában, nagy mosollyal az arcán Ágnes, akinek meg kellett tanulnia kommunikálni Ionnal, instrukciókat adni neki. “Nagyon hamar egymásra hangolódtunk.”

Ágnes párja, Zsolt támogatta a vakvezető kutya ötletét. Most úgy véli, szerelme sokkal magabiztosabban közlekedik és ez kihat az egész párkapcsolatukra. “Egy kutya nagy volumenű döntés, 10-15 évre is szólhat, nagyon örülök, hogy mi Iont kaptuk, beleillik a családba és családtagként is kezeljük” – mondja Zsolt.