Ilyen még nem volt Magyarországon: vakvezető kutyáikkal futottak látássérült gazdáik

Megtartottuk az első közös futóedzésünket látássérült klienseinkkel és hűséges vakvezető kutyáikkal.

Egyedülálló Magyarországon, hogy látássérült emberek vakvezető kutyáikkal futottak, és nem látó emberek segítségével. Alapítványunk lelkes csapata most megvalósította ezt. A futáson klienseink vettek részt, vagyis olyanok, akiknek mi képeztük ki a vakvezető kutyáikat.

Csákberényben együtt futott Horváth Szindi és Milka, Lengyel Zsófi és Mokka, Bodnár Attila és Parfé, valamint Dombai Misi és Körte. Egy valami közös bennük, mindannyian sportolnak és mindannyian szerették volna kipróbálni, milyen élményt nyújt, amikor úgy futhatnak vakvezető kutyáikkal terepen, mint amilyen szabadon és önállóan közlekednek a mindennapokban.

Három kollégánk kísérte őket, hiszen azért a sportélmény mellett a biztonságos célba érkezés is fontos volt. Olyan ügyesen futottak együtt, mintha egy futóklub csapata. Vakvezető kutyáink tökéletesen helyezkedtek és mindig arra törekedtek, hogy a legideálisabb talajon vezessék gazdáikat, miközben fülig ért a szájuk a boldogságtól, hogy ennyien és így együtt mozoghatnak!

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak ilyen hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

“Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki a 11 kilométeres szintes terepet teljesítette, hatalmas teljesítményről van szó. Szeretném, ha Magyarországon is hagyománya lenne annak, hogy a látássérült futók vakvezető kutyáikkal az edzések mellett akár versenyeken is megmutatják majd, hogy mire képesek együtt!” – mondta el a futást szervező Királyné Barkóczi Emese, alapítványunk vakvezetőkutya-kiképzője.

Az útvonal Farkasdi Edina érdeme, ő a kutyás futókörök megálmodója. Köszönjük neki azt is, hogy a teljesítésért a Vértesi kör gyönyörű kutyás érmét kapták meg látássérült futóink!

A Futófalravaló cégnek köszönjük a multifunkciós kendőket, amik nagyon hasznosak lesznek a futásaink során!

A 42K-nak a futótechnikai pólók gyártását köszönjük, ezekkel a csodás pólókkal biztosan észrevehetőek leszünk az erdőben és egységes csapatot alkotunk.

Tájékoztatjuk az érdeklődő látássérült embereket, akik szeretnének csatlakozni futócsapatunkhoz, keressen minket, folytatjuk a közös edzéseket a jövőben.

A jelentkezéseket az info@barathegyi.org címre várjuk.