Gyászol a Baráthegyi csapata

Szomorú szívvel adjuk hírül, hogy az esti órákban tragikus hirtelenséggel elhunyt Rumi, a világ – ismereteink szerint – első kettős szerepű habilitációs kutyája. Gazdája, Zsuzsa vakvezetőként és rohamjelzőként is biztonsággal számíthatott rá hosszú éveken keresztül. Kivételes társként előre jelezte az epilepsziás rohamok közeledtét, s ezzel az addig ismeretlen szabadságot adta meg gazdájának. Ráadásként Zsuzsa betegségének tüneteit, rohamai súlyosságát is egyértelműen enyhítette.
Történelmet írt így minden szereplő: Rumi mellett a gazdája és a kiképzők is. Hiszen epilepsziás beteg nem kaphatott korábban vakvezető kutyát. Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Intézetével közösen készített posztert, ami Rumi képességeit világhírűvé tette, meg is nézhetitek.
A kilenc éves Rumi életéért hosszasan küzdöttek a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, a Belgyógyászati Klinika szakemberei. Minden erőfeszítésük ellenére a kutya veseműködése végleg leállt.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szomorú szívvel búcsúzik egykori, világhírűvé vált növendékétől, a kivételes tehetséggel megáldott vakvezetőtől.

Búcsúzzunk együtt ezzel a riporttal:http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/cikk/258810

Nyugodj békében, Rumi!

A képen, Rumi a sárga labrador arcképe van.
Rumi
  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek