Gazdára talált két új vakvezető kutya

Augusztus első hete mozgalmasan kezdődött, hiszen két új vakvezető kutyás párosunk Alexandra és Maya, valamint Ervin és Tex hétfőn megkezdte az átadó tanfolyamot.

Alexandra és Maya, Ervin és Tex
Alexandra és Maya, Ervin és Tex

Mindannyiuknak szerencséjük volt, hogy az előzetes felmérések alapján a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakemberei segítségével egymásra találhattak. Az elkövetkező napokban viszont nagy kihívás vár a kutyákra s leendő gazdáikra is, hiszen most már közösen kell helyt állniuk a  kiképzés ebben a fázisában. Először is a gazdinak és a kutyának össze kell hangolódni, hogy kölcsönösen zökkenőmentesen megértsék egymás legapróbb jelzéseit.

Mindezt gyakorlatban is tudniuk kell bizonyítani: különböző közlekedés technikai és egyéb feladatokat kell közösen megoldaniuk. Ha ezeket az akadályokat sikeresen veszik, akkor  utazhatnak mindannyian haza, ahol természetesen szakembereink személyes segítségével további gyakorlásra lesz még szükségük, hogy sikeresen tudják teljesíteni a még rájuk váró szigorú vakvezető kutyás vizsgát, mely után immár egy párost alkotva biztonságosan tudnak közlekedni.
Az eddigi eredményeiket ismerve, hamarosan reméljük a sikeres vizsgákról fogunk tudni beszámolni.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek