Fogjanak össze az autósok és a vakvezető kutyák!

Elkészítettük az első elektromos autó – látássérült gyalogos tesztet Magyarországon!

Elektromos autót teszteltünk Budapesten alapítványunk vak munkatársával. Ennek az volt az oka, hogy ezek a lopakodó üzemmódban, vagyis hangtalanul is közlekedő járművek veszélyesek lehetnek a látássérültekre. A teszt végén arra a megállapításra jutottunk, hogy fontos a hanggenerátor használata, szükség is van rá, de nem mindig hatásos, ezért az autósok akkor segítenek a legtöbbet a látássérült gyalogosoknak, ha leengedik az ablakot és kiszólnak, hogy át lehet menni az úton.

Egy kevésbé forgalmas utcában kezdtünk tesztelni

Mégpedig azért, hogy kiderüljön, mennyit számít egy gyalogosan közlekedő vak ember számára, ha be van kapcsolva az elektromos autó hanggenerátora. A tesztünkben szereplő autó hanggenerátora 30 km/h-ig bekapcsolt, felette és álló helyzetben kikapcsolt.

A csendesebb utcában segít a látássérülteknek, ha van hangja az elektromos autónak, mert van esély meghallani. Ezért az olyan típusokban, ahol ki-bekapcsolható a hanggenerátor, segítséget jelent, ha üzemben hagyja a vezető. Ha nincs bekapcsolva a hanggenerátor, akkor vakon nincs esélyem, elég egy kis szél vagy eső, és lehetetlen meghallanom, hogy jön az autó. Nyilván ebben egy vakvezető kutya tud segíteni, mert nem fogja engedni, hogy az autó elé lelépjek

– mondta Vida Zoltán, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársa, akinek nincs látásmaradványa, vagyis vak.

Az általunk tesztelt típus hanggenerátora automatikusan elhallgatott, amikor megállt. Erről Vida Zoltán elmondta, hogy ezzel számára teljesen elveszett az információ: „Nem tudtam eldönteni, mit is szeretne, elindul, nem indul, azért állt meg, hogy engem átengedjen?”

Problémát jelent, hogy egyelőre nincs az autógyártók számára olyan szabályozás, hogy egységes legyen az elektromos autók hangosítása. Egyik márkáé ilyen, a másiké olyan, amihez az elektromos autózás térnyerésével egyre nehezebb lesz alkalmazkodni a látássérült gyalogosoknak. Tesztünk egyik megállapítása az, hogy egy lehetséges szabályozás során fontos szempontként merülhetne fel, hogy álló helyzetben is adjanak hangot, hiszen ezzel segítenék a látássérültek biztonságos közlekedését.

Egy forgalmas kereszteződésben folytattuk a tesztelést

Azt állapítottuk meg, hogy egy forgalmas kereszteződésben az elektromos autó hanggenerátora nem szűrhető ki a háttérzajból, a vak ember nem hallja meg, nem tudja megkülönböztetni ezer más autó hangja között.

Hiába volt több esetben is bekapcsolva a szituációs helyzeteknél a hanggenerátor,  lehetett érzékelni a vak tesztelőn, hogy alapvetően bizonytalan, nem tudja eldönteni, hogy elindulhat-e vagy nem.

“Fiatalember, át lehet menni!”

„Arra jutottunk, hogy alapvetően ki kellene szólni a vezetőknek, hogy nyugodtan átmehetsz, át foglak engedni, vigyázok rád, és ezt a kultúrát kellene bevenni, követni gyakorlatként. Odafigyelni a gyalogosokra, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni – mondta az elektromos autóját tesztünkben vezető Schmidinger Béla munkavédelmi szakmérnök.

Vida Zoltán egyetértve ezzel hozzátette, hogy a dudálás, villogás, integetés egy teljesen vak ember számára nem segítség, mert nem látja, hogy mi történik. Így az a legegyszerűbb, ha a vezető leengedi az ablakot és kiszól, hogy át lehet menni.

Támogass te is egy jó ügyet!

Ma már felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz ügyfélkapuddal ezen a linken.

Március 15-étől váltak elérhetővé az szja bevallási tervezetek a NAV honlapján.

A bevallás bármelyik okoseszközön jóváhagyható, szerkeszthető.

Csak pár percedbe kerül, és átélheted a büszkeséget, hogy támogatást küldtél egy hűséges vakvezető kutyának.

Rövid tájékoztatónkat ITT találod meg.

1% adószámunk: 18449149-1-05

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Gondolj a vakvezető kutyákra! Köszönjük!