Fogadj örökbe egy vakvezető kutyát program összefoglaló

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány nyári programjaiban sokan kipróbálták, milyen vakvezető kutyával közlekedni. Nem egy látó kisgyerek ekkor érintett először idegen kutyákat, ezért nagy tolongás közepette simogatták vakvezető és terápiás kutyáinkat a Mammutban, a Camponában és szerte az országban, a Margitszigettől Miskolc belvárosán át Bodrogkisfaludig. Nyári érzékenyítő tábort szervezetünk gyerekeknek, ahol megismerhették a fogyatékossággal élők nehézségeit és a segítő munkát végző állatokat, speciálisan képzett kutyákat és lovakat.

Miskolci és a fővárosi kiképzőiből álló csaptunk célja, hogy évente tizenkét vakvezető kutyák képezzen ki. Mire egy vakvezető kutya két éves korában munkába áll vak gazdája mellett 2011- es áron 1,5 millió Forintjába kerül az Alapítványnak. Állami támogatás híján saját erőforrásaiból meríthetünk, ezért útjára indítottuk „Fogadj örökbe egy vakvezető kutyát!” programunkat. Támogatóink körébe várjuk magánszemélyek, közösségek, cégek jelentkezését.

Alapítványunk egyeztetést követően részt vesz vakvezető kutyáival támogatói rendezvényein. Találkozóink célja, hogy az örökbefogadó magánszemélyek, közösségek és cégek közös programok alkalmával megismerkedjenek látássérült személyekkel és vakvezető kutyáikkal. A játékos vakvezető kutyás feladatokkal a látókat arra is inspiráljuk, hogy megismerjék a látássérültek életét és ne érezzék őket annyira más embereknek.

A program számlaszáma: OTP Bank 11734004-20494108
A “Fogadj örökbe egy vakvezető kutyát!” programról érdeklődhet: www.barathegyisegitokutya.hu

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek