Ferenc és Rézi kitűnőre vizsgázott

Bobcsák Ferenc és Rézi sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett csütörtökön.

Ferencnek Rézi a második vakvezető kutyája, a már nyugdíjba vonult Mézesnek is ő ad otthont. Rézi szépen beilleszkedett a családba, szeretetben élnek együtt.

A közlekedésbiztonsági vizsga Miskolcon volt. A belvárosi sétálóutcán a tömegben sokat kellett kerülniük. Rézi ügyesen vezette Ferencet a villamos sínek mellett. Egy közlekedési lámpás átkelés után a 3-as főút mellett haladtak tovább. A járda itt szűk, különösen a felállványozott épületeknél, a többsávos út pedig zajos, a párost azonban semmi nem zökkentette ki. Rézi egy aluljáró lépcsőjéhez vezette gazdáját, innen jutottak el a Búza téri autóbuszállomásra. A leszállás után kertes házas környéken mentek tovább. A Ferencék utcájában parkoló autókkal és a mindenfelől ugató kutyákkal sem akadt gondjuk, biztonságosan közlekedve értek haza.

Rézinek a vizsga után gratulált testvére, Rizling is, aki szintén vakvezető kutya lett. A képen kiképzőjükkel, Emesével láthatók

Rézinek a gazdája az első

Rézi kiképzője, Királyné Barkóczi Emese így számolt be a páros vizsgájáról:

„Ferenc egy tapasztalt, ügyes kutyás, a vizsgabizottság kiemelte, hogy bensőséges kapcsolatot alakított ki a kutyájával. Rézi számára a gazdája az első, csak rá figyel. A korábbi vakvezető kutyája, Mézes mellett szerzett tapasztalatokkal a háta mögött, Ferenc Rézivel már olyan könnyedén és magabiztosan közlekedik, mint bármelyikünk. A vizsga értékelésekor csak dicsérő szavakat kaptak, kritikát semmit.”

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Rézi meglepetésvendégeket kapott

A vizsga után Rézi találkozott kölyöknevelőivel, örömmel üdvözölte Mocsáry Györgyöt és Mocsáryné Kácsor Szilviát, hiszen egy kutya sosem felejti el azokat, akik felnevelték. A meglepetésvendégek megismerkedtek Ferenccel, beszélgettek egy jót Réziről. Példájuk mutatja, hogy kölyöknevelőink és vakvezető kutyáink kapcsolata akkor is megmarad, amikor már végleges gazdájukhoz kerülnek. Alapítványunknál meghonosodott, hogy a kölyöknevelő megismerkedik azzal a látássérült személlyel, akihez a neveltje kerül és a jövőben is tartják a kapcsolatot.

Rézi egy kedves, nyugodt kutya, nagyon szeret dolgozni, jó vele együtt élni. Ferenc gyógymasszőrként dolgozik és Rézi mindig örömmel tart vele.

Köszönjük a vizsgabizottság tagjainak a munkáját.

Gratulálunk párosunknak a sikeres vizsgához, sok boldog együtt töltött évet kívánunk nekik!