Elérkezett Szamócáék 6 hetes kölyöktesztje

A 6 hetes teszten arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen képességekkel és személyiséggel rendelkeznek a csöppségek, ezenkívül amiatt is hasznos, hogy képet alkossunk arról, melyik lesz a leendő vakvezetők számára a legideálisabb önkéntes kölyöknevelő család.

A teszt során megnéztük, hogy mit szól a kiskutya az idegen környezethez, hogy reagál új tárgyakra, és mennyire örül, ha ebben a helyzetben egy idegen személy megszólítja őt és kapcsolatot teremt vele. Vizsgáltunk önállóságot, apportkészséget, zajérzékenységet, rövid távú memóriát, és arra is kíváncsiak voltunk, mennyire motiválható és együttműködő a kiskutya.

Minden kiskutya más egyéniségként viselkedett a teszten:

Sámán, az első szülött kisfiú nagyon játékosan viselkedett, minden érdekelte, ami ki volt téve a gyakorló területre. Nem riadt meg a zajoktól, amikor valami nem tetszett neki, annak azért hangot is adott.

A piros jelölőt viselő Szamóca volt a legnyugisabb a 9 kölyök közül. Kicsit rémült volt, így inkább csak óvatosan nézelődött. Otthon is szeret elvonulni egy picit a tesók nyüzsgése elől.

Szellő nagy érdeklődéssel fedezte fel a gyakorló pálya minden zegzugát, igazi kis vagány kölyök. Különösen tetszett neki a műanyag kutyus, aki mellé oda is ült, hátha a nagykutya elmagyarázza neki, mi is történik itt valójában.

Szamba született a legkisebb súllyal, ám ez nem akadályozza abban, hogy ő legyen az alom legaktívabb tagja. A pink jelölőt viselő kishölgy vidáman, farokcsóválva fedezett fel mindent, és nagyon kíváncsi volt rá, hogy kiképzőnk, Királyné Barkóczi Emese milyen izgalmakat tartogat számára.

Szikra már óvatosabban nézelődött, mint kishúga. Megfontoltan, kicsit homlokráncolva vizsgálta meg a plüssmajmot, végig nagyon nyugodt maradt, a zajok sem ijesztették meg.

Szezám kislány létére a legnagyobb súlyú kölyök az S/Sz alomban. Elég nyugis, békés kutyus. A teszt során picit lefagyott, de aztán a végére már érdeklődő lett.

Serpa kis vadorzóként vette be a gyakorlóterületet. Semmitől sem riadt meg, nagyon érdekelték a játékok, szívesen el is rejtette volna a labdát kiképzőnk elől. Nagyon bátor, vagány kiskrapek.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Szöcske egy igazi felfedező, ezt bemutatta a teszt során is. Otthon is mindenben benne van, mindenben ő az első. Például abban is, hogy ki tudott szökni arról az elkerített területről, ahol a picik a mamájukkal alszanak éjszakánként. Nagyon belevaló, élénk kislány.

Végül Száva következett, aki nagyon érdeklődően állt minden felfedeznivalóhoz. Egy bájos pofijú emberközpontú labrador.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek