„Egyszerre lettünk hárman, és azóta együtt vagyunk”

Az „Úton a kutyámmal” olyan sorozat, amelyben vakvezető kutyások mutatkoznak be, amiből kiderül, mi fontos az életükben, mik a céljaik, milyen kutyásnak lenni. Először teszik ezt meg a nyilvánosság előtt. A sorozat első részében Móricz Mátét ismerhetitek meg, ő az, aki nemrégiben nem szállhatott fel a WizzAir londoni járatára. Máté most elfoglaltságairól, párkapcsolatáról, vakvezető kutyás élményeiről beszélgetett velünk.

A jóképű Máté Máté mosolyogva beszél arról, hogy Fülöp kutya leveleket kap rajongóitól
Máté mosolyogva beszél arról, hogy Fülöp kutya leveleket kap rajongóitól

Milyen az élet Fülöppel?
Előfordul, hogy idősebb hölgyek odalépnek hozzánk, hogy nagy rajongói Fülöpnek…ilyenkor bizonyos feltételekkel megszoktam engedni, hogy megsimogassák. A párommal és Fülöppel időben nagyjából egyszerre ismerkedtünk meg, és azóta is így vagyunk hármasban.

Könnyen elfogadsz segítséget?
Nagyon talpraesett ember vagyok, szeretem megoldani magam a helyzeteket, nem szeretem, ha segítenek. Az utcán ajánlkozó segítséget nem szoktam elfogadni.

A párodnak milyen a kapcsolata Fülöppel?
Vannak olyan feladatok, amit a már levizsgázott vakvezető kutyával is be kell tartani, ilyen például az etetés, amikor különböző dolgokat kell kérni a kutyától. Sokszor ezt a párom csinálja, hogy Fülöp neki isengedelmeskedjen, rá is figyeljen.

Mivel töltöd a szabadidőt?
Úgy vettem észre, hogy sok látássérült vagy sérült ember foglalkozik kézművességgel, de nem nagyon érdekelt az anyagozás vagy a szobrocskák készítése, így elvégeztem egy szappankészítő tanfolyamot. Ezután az egyik legjobb barátommal létrehoztuk a Szappandát.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28