Egy informatikusnak csak Pixel nevű kutyája lehet

Prepszl Tamás és Pixel sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett ma. Legnagyobb kihívásuk az eső volt, ami egy ilyen összeillő párnak nem jelenthetett gondot.

Amikor Pixel ma reggel felébredt, nem lett virágos jó kedve. Nem azért, mert tudta, hogy ma fog vizsgázni, aminél tíz jobb programot is el tudott volna képzelni. Egész más miatt. A mi érzékeny kutyánk ugyanis nem szíveli az esős időt. Persze így is nagyon szépen vezette gazdáját, óvatosan és elegánsan kerülgetve a pocsolyákat. Ebben az a pláne, hogy közben Tamás cipőjére jobban vigyázott, mint a saját mancsára.

Bár a közlekedésbiztonsági vizsga engedelmes feladatait a hideg, nedves járdán volt kénytelen végrehajtani, azután nagy kedvvel vágott neki az 50 perces útvonalnak, amit Tamás húzott. X. kerületi otthonukból az 1-es és 5-ös villamossal meg a 95-ös busszal jutottak el a fiatalember zuglói munkahelyére. Itt van a Főkefe, ahol informatikusként dolgozik. Emlékezetes marad, amikor a villamoson egy idős hölgy „közvetítette” az utazóközönségnek, éppen mit csinál “nagyon ügyesen” Tamás és Pixel, de ez sem zavarta őket. Közben belefért egy kis ismeretterjesztés, hiszen a néni feltételezése ellenére nem cukrot kapott Pixel a sikeres helykereséséért, hanem kutyáknak való jutifalatot.

Akik figyelik a munkánkat, tudják, hogy milyen alaposan átgondoljuk, hogy melyik kliensünkhöz melyik kutyánk illik. Frissen vizsgázott párosunkról a legilletékesebbet, Pixel kiképzőjét, Farkas Darinkát kérdeztük: „Tamás informatikus, ezért kapta Pixelt…Komolyra fordítva a szót, azért lettek ők egy pár, mert mind a ketten érzékeny, finom lelkű fiatalemberek.”

Gratulálunk Pixelnek és Tamásnak, hogy szépen teljesítették a vizsgafeladatokat. Sok boldogságot kívánunk nekik. Köszönjük Pixel kiképzőjének a remek munkát, kutyánk nevelőgazdájának, Gáspár Annának pedig azt, hogy felnevelt egy ilyen csodálatos segítőtársat.