Dolly és Írisz egy év alatt örök barátságot kötöttek

Dolly és gazdája Írisz már egy éve megosztják egymással mindennapjaikat. Egy év alatt is számos közös kalandjuk volt. A fekete labrador gazdája, Írisz most néhány sort küldött nekünk imádott kutyájáról, Dollyról.

“Jól emlékszem, mintha csak ma lett volna, amikor nagyon vártam azt a napot, hogy megismerjem Dollyt, és kiderüljön, hogy hozzám való kutya-e vagy sem. Amikor tudtam már, hogy jönni fog, csak az járt a fejembe, hogy milyen szép kutya lehet, és hogy nem élhetem bele magam abba, hogy az enyém lesz, mert még ekkor nem lehetett tudni” – emlékszik vissza Írisz.

“Amikor először találkoztunk, és jött a kaputól be a hosszú udvaron át, én leguggoltam és széttártam a kezem. Azt gondoltam, futni fog, de miért is gondoltam, ezt nem tudom, hiszen sosem találkoztunk előtte. Aztán felálltam, és engedtem a dolgokat a maguk útján haladni – meséli.

Szép lassan örök barátság alakult ki a páros között

“Dolly bejött a kapun, körbenézett és odajött hozzám. Megnézett magának, én leguggoltam hozzá és megsimogattam. Olyan volt, mint egy maci. Tömött vaskos kutya szép bundába rejtve. Engedte, hogy megnézzem, megszeretgessem.

Aztán bejött a lakásba, ott is körbenézett, és aztán amikor leültünk a kiképzőjével, Máriával beszélgetni, Dolly a lábamhoz ült. Később elment arra a helyre, amit neki alakítottam ki, és ő tudta, hogy az lesz a helye. Úgy viselkedett, mint aki haza jött.”

Dolly mindennap elkíséri gazdáját a munkába, bevásárolni vagy bárhova

“Aztán eljött az ideje annak is, hogy kipróbálhattam, hogy vezet Dolly. Amikor először mentem vele, egy csoda volt a két hónapos botozás után, és mint egy mesebeli álom, ahogy együtt mentünk. Végre emberi tempóban haladtunk az utca forgatagában. Aztán a séta végén megkérdeztem, hogy mi Mária véleménye rólunk. Ő azt mondta minden rendben, Dolly az enyém lehet. Már alig vártam a következő és a következő találkozásunkat, míg végül eljött az a nap, amikor Dolly végleg nálam maradhatott” – meséli Írisz.

“Ennek éppen ma egy éve. Már egy éve, hogy együtt közlekedünk. Sok mindent éltünk meg, és még fogunk is, és remélem, sokáig leszünk együtt. Sokat változott az utóbbi időben, komolyodott. Eddig sem volt komolytalan, de érzem, hogy változott és jó értelemben. Nagyon szeretjük egymást, és nagyon jó kapcsolatban vagyunk egymással. Ennél jobb kutyát kívánni sem lehet. Drága Dollym, még sokáig legyünk egymás mellett.”

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek