Cora egy embert szeret igazán

Kacskaringós keresgélés után talált egymásra Cora és Farkas Anikó. Hétfőn megmutatták, hogy milyen az, amikor a szeretet és a tudás egyszerre van meg egy párosban.

Emberek és kutyák útja van, amikor csak rövid időre keresztezi egymást, még akkor is, ha egy olyan csapat szervezi a találkozásukat, mint a miénk. Ennek az összetett feladatnak ilyenkor nincs vége, hiszen a kiképzett kutya tudása nem veszhet kárba, és látássérült klienseinket is szeretnénk kiszolgálni. Így hát folytattuk a párkeresést.

Cora és Farkas Anikó – ugyanis róluk van szó – megpróbálták másban megtalálni az igazit. Anikó mellett volt kis ideig egy másik vakvezető kutya, Corának pedig volt már egy gazdája, akivel nem illett össze teljesen.

Ezért nagy volt az örömmel láttuk, hogy Anikó és Cora egyből összepasszoltak. Azután pár hónapos közös gyakorlás után, hétfőn megmutatták, hogy milyen az, amikor a szeretet és a tudás egyszerre van meg egy párosban. A Városligettől a Nyugatihoz vezető vizsgaútvonalat húzták, amit sikeresen teljesítettek. 

Cora a Bukaresti vakvezető kutya iskolából érkezett hozzánk, kölyöknevelőinél, Farkas Kittiéknél töltött egy éve után Miskolcon tanulta meg hivatását és lett belőle vakvezető kutya. „Cora egy embert szeret igazán, a látássérült gazdáját. Teljes egészében a hivatására koncentrál és arra, hogy Anikó kedvében járjon. Nagyon szuperül megtanult objektumokat mutatni, még idegen helyen is boldogan mutatja meg a buszmegállót, a lépcsőt és bármit, amit ismer és kérnek tőle. Szeret nagyon labdázni és mindenben örömmel vesz részt a gazdijával” – mondta Királyné Barkóczi Emese, Cora kiképzője.

Vida Zoltán sokat segített abban, hogy miután Cora visszakerült első gazdijától miskolci központunkba, újra visszanyerje az önbizalmát vezetés közben. A páros közös munkáját Farkas Darinkával végezte Budapesten. Kiképzőnk elmondta, hogy remekül kiegészítik egymást, és nagy öröm számára az is, hogy közeli barátságba került Anikóval a munka közben. Szóval igazi csapatmunkát koronázott meg Anikó és Cora vizsgája. 

Cora kiválóan képzett kutya, nagy öröm, hogy Anikóhoz került. Azt kívánjuk, hogy sok szép évet töltsenek el együtt!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek