Brigi és Artúr sikeresen levizsgáztak

Artúr a fekete labrador mától hivatalosan is vakvezető kutya, hiszen gazdájával, Hegedűs Brigivel sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett. Köszönjük Szűcs Marikának, hogy ilyen remek kutyát nevelt fel nekünk, Artúrt Cserven Lajos képezte.

Artúr nem sokkal első születésnapja után összepakolta a hátizsákját és egyenesen Miskolcra utazott, hogy megtanulja mindazt, amivel igazi társa lehet egy látássérült embertársunknak.

Artúr felnőtt a feladathoz

A fekete labrador egy csupa energia, érzékeny kamasz volt decemberben amikor hozzám került, de nagyon hamar kiderült, hogy imád dolgozni és átlagon felüli az intelligenciája – meséli kiképzőnk, Cserven Lajos.

A legnagyobb feladat az volt, hogy lassulnia kellett Artúrnak, hogy kényelmesen lehessen vele közlekedni, normál tempóban tudja vezetni gazdáját.

Végül ezt kis kompromisszummal sikerült úgy megoldanunk, hogy megtaláltuk számára a tökéletes partnert, Hegedűs Brigi személyében, aki fiatal, energikus, határozott és már a kezdetektől nagyon jól kezelte Artúrt – emlékszik vissza kiképzőnk.

Mindössze két hónapnyi közös gyakorlás után Brigi és Artúr teljesen összecsiszolódott párosként, hibátlanul vizsgázott.

Köszönjük kölyöknevelőnknek, Szűcs Marikának, hogy Ikon után Artúrt is felnevelte nekünk, most pedig a kis Ódát nevelgeti.