Berill és Bagira a családi legendárium kihagyhatatlan szereplőjévé váltak

Danis Diána két kutyával él. Jelenlegi vakvezető kutyája, Bagira mellett vele tölti nyugdíjas éveit Berill is. Tíz év munkaviszony után megérdemli, hogy elmeséljünk nektek pár gyöngyszemet erről a hóbortos kutyáról, hiszen ma van május 1.

Dia éppen a családi nyaralóba készül Berillel, a 14 éves hű kutyussal. „Azért megyünk a nyaralóba, mert ezzel megspórolok neki 75 lépcsőfokot. Gerincműtétje volt, és így könnyebb lesz neki a mozgás.” Berill jól elfogadta Bagirát, a gyönyörű fekete labrador kant, aki olyan figyelmes, hogy gazdájának és neki egyaránt segít: „Amikor kettőnket vezet, mindig lassabban megy, tekintettel az idős hölgyre. Hárman megyünk együtt, ahova csak lehet”. A nyaralóban ott lesz mind a két hű társ.

„Berillnek a kennelsor volt a gazdája” – mondja Dia a mentett ebről, aki sok furcsaságot elkövetett, miután hozzá került. Hangsúlyozzuk, hogy a vakvezetőkutya-iskola már megszűnt, ahol Berillt képezték, szóval nem egy baráthegyis kutya csínytevéseiről van szó.

Ezt tette Berill:

– felmancsolt a bekapcsolt gáztűzhelyre

– feldíszítette a szétszedett szemetes tartalmával a nagymama kertjét

– háttal felemelte az asztalt a leveses tállal együtt

– boldogan nézegette magát a plázák kirakataiban, és olyan közel ment, míg Dia emiatt… szóval, jót nevetett rajta.

– Akkor is bevezette Diát édesapjának törzshelyére, amikor ő nem is ott volt, hanem éppen külföldön dolgozott. Berill a biztonság kedvéért beköszönt a presszóba a vendégkör nagy örömére.

A végtelenségig folytatható felsorolást itt megállítjuk, mielőtt valaki azt gondolná, hogy a kissé hóbortos Berill nem látta el a feladatát, épp ellenkezőleg, sőt, közben olyan szoros barátja lett Diának, hogy soha nem válna meg tőle.

„Amióta megöregedett, romlani kezdett a látása, félni kezdett a sötéttől, de amióta Bagira mellettünk van, sokkal nyugodtabb. Bagirát a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától kaptam két éve. Jó természetű, okos kutya, nagyon megbízható, őt is imádom ” – mondja Danis Dia.

Berill és Bagira a családi legendárium kihagyhatatlan szereplőjévé váltak.

„Ők az életem, a mindenem. Úgy érzem, ők is nyertek egy jó életet azzal, hogy engem választottak” – mondta Dia.

Még sok Május 1-jét kívánunk Berill, és sok vicces sztorit!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek