Bemutatkozik az O betűs alom

Orkán, Olivér, Óda és testvéreik elhagyták a szülői házat és kölyöknevelőkhöz költöztek. Mindannyian szuper családoknál tanulják meg azokat az alapokat, melyek fontosak lesznek a képzésük során. Cikkünkben megismerhetitek a gyönyörű sárga labradorokat.

Olivér egy nagyon bátor legényke, így szerencsére a szilveszteri petárdázás sem ijesztette meg, békésen aludt új családja körében. Olivért Zsuzsa és kislánya, Emese fogják nevelni, akik elmesélték, hogy a kiskutya máris beilleszkedett családjukba. Van egy idős kutyusuk, Dió, tőle sokat fog tanulni Olivér, hogy igazi úriemberré válhasson. Zsuzsa szerint a kis sárga labrador egy igazi csibész, de kezelhető. Odafigyel kölyöknevelőire, ha a nevét mondják, az esetek többségében behívható, ami ilyen kicsi korban remek teljesítmény. Olivér szereti a gyerekeket, és hamarosan ellátogat kölyöknevelője munkahelyére.

Ostya, a gyönyörű kislány Krisztihez és Mártonhoz vitte a kis bőröndjét. Minden éjszakát békésen végigalszik, a napokat pedig a világ felfedezésével tölti. Legutóbbi nagy kalandja a januári kölyöktalálkozó volt, ahol együtt bandázott testvéreivel, az M és az N betűs alommal, valamint néhány kiképzés alatt álló kutyusunkkal. Marci a kölyöktalálkozón elmesélte a kölyöknevelés iránt érdeklődőknek, hogy Ostya megérkezését egy csodának élik meg párjával. A kicsi nagyon emberközpontú, mindenkivel jól kijön, érdeklődő. Már voltak vele bevásárolni, étteremben… mindenhol nyugodtan, higgadtan viselkedett. Szépen lefeküdt gazdái lába mellé, nem ugrált, nem kunyerált, nagyon büszkék rá.

Origó szívesen barátkozik kutyusokkal, emberekkel, minden kalandba lelkesen belevág. Szinte semmitől nem retten meg, a napokban még a gördeszkázást is kipróbálta. Korának megfelelően sétál pórázon, sokszor a nevére is felfigyel és rohan kölyöknevelőjéhez, Nórához. Járt már étteremben, konditeremben, közértben, utazott buszon. A sok kalandot rengeteg alvással piheni ki.

Szűcs Marika a harmadik kölyökkutyát neveli fel nekünk. Első neveltje, Ikon már vakvezető kutyaként segíti gazdáját, Artúr kiképzőnknél, Cserven Lajosnál tanulja meg mindazt, amivel majd egy látássérült embertársunk mindennapjait könnyíti meg. A két fiúcska után, most egy kislány, Óda került Marikához. A páros az elmúlt napokban kipróbálta a pullert, gyakorolták a pórázon sétát és ismerkedtek más kutyusokkal. Marikát arról kérdeztük, milyen az élet egy kislány kutyával. Nevetve azt felelte, Óda felér hat fiú kutyával egyszerre. Egyik pillanatról a másikra változik kisangyalból kisördöggé és fordítva. Nevéhez hűen mindenről beszámol, mindig van mondanivalója. Természetesen elődeihez hűen, Óda is naplót vezet. Most ebből idézünk: “Nevelőmamimat és az otthonát is nagyon szeretem, bár egyelőre azt még nem értem pontosan, mit is jelent az, hogy én egyszerre vagyok tündér/angyal és ördögfióka. Majd, ha megfejtem, elmondom neked.”

Omega a minap kerti munkákat végzett, aztán megismerkedett a seprűvel, de végül mégis a kétlábúakra maradt a sepregetés. Maróthy Miklós már öt kutyusunkat nevelte fel, legutóbb Almát, a szépséges fekete labradort, aki kiképzőnknél, Királyné Barkóczi Emesénél folytatja tanulmányait. Miklós nem sok szabadságot adott magának, máris a következő kiskutyát, Omegát vette szárnyai alá. Omega remek kutyus, segít kölyöknevelőinek a ház körüli teendőkben. A minap a kerti munkákat végezték el Miklóssal, aztán később megismerkedett a seprűvel, amit megpróbált egyedül használni, de végül inkább mégis a kétlábúakra maradt a sepregetés. Az O betűs alom tagjai mostanra mind szobatiszták lettek, hála Ménesi Gizellának, aki egészen pici koruktól erre nevelte a kicsiket. Miklós szerint Omega közepesen nyugodt kutya, a macskájukkal és idős kutyusukkal is jó kapcsolatot ápol. Próbálkozott a bútorok megrágásával, de néhány „nem” után, ezt a tevékenységet hamar abbahagyta.

Érdekesség, hogy az A betűs kutyáinkat nevelők mindannyian választottak az O betűs alomból is egy kiskutyát. Így három fekete testvér után most három sárga tesót nevelnek. Okker Szilviékhez költözött, akik korábban Afra nevelői voltak. Hát hiába… a kölyöknevelés erős függőséget okoz.

A mi Oxigénünk nagyon szerencsés kiskutya, mert új otthonában sok gyerkőc fog vele játszani. A kis sárga labrador a Palicz család vendégszeretetét élvezi nagyjából egyéves koráig, amikor kiképzőhöz kerül, és ott sajátítja el azt a tudást, amire egy vakvezető kutyának szüksége van.

„Ózon szigorlatot tartott a diákoknak, de szerencsére nem volt túl szigorú.” Ózon kiköltözött a családi fészekből, már az első estét csendben végigaludta új otthonában, Annáéknál. Azóta szépen beilleszkedett. Kölyöknevelőivel ellátogatott egy gyógyszertárba, ahol türelmesen várakozott. Anna azt meséli Ózon nagyon szereti az embereket, mindenkitől simogatást kunyerál. Legfőbb tulajdonsága, hogy nagyon cuki – mondja mosolyogva a kiskutya nevelője. Ózon nagyon kalandos életet él, már kipróbálták a BKV járatait, autóztak is többször, Szegeden egy halászcsárdában voltak. Mivel Anna az
Állatorvos-tudományi Egyetemen oktat, így Ózonnak lehetősége volt arra, hogy szigorlatot tartson a diákoknak, de szerencsére nem volt túl szigorú. A kiskutya ezután sokszor ellátogat majd kölyöknevelőjének munkahelyére.

Oktáv a következő egy évet Edina és családja körében tölti, és nagyon várja élete második kölyöktalálkozóját, hiszen ott újra találkozhat tesóival és az idősebb kutyáinkkal is.

Orion kutyus Viktória és Tamás otthonába költözött be, itt kezdi majd megtanulni az alapokat, itt kezd majd benőni a feje lágya, de addig is az dolga, hogy sokat játsszon, barátokat szerezzen, sétáljon, felfedezze a világot.