Bemutatjuk Szamost!

Szamos élete teljesen megváltozott, miután a kis családi kutya hozzánk került és elkezdtük képezni. Ez neki tök buli, mert nagyon szeret új dolgokat megtanulni, és a tehetsége is megvan hozzá.

Szamos várakozik egy pláza folyosóján gyakorlás közben
Szamos várakozik egy pláza folyosóján gyakorlás közben

Szamos vagyok, de különben az eredeti nevem Marcipán volt, amíg egy családnál éltem egy kertes házban. Aztán a sors úgy hozta, hogy bekerültem a Baráthegyi Vakvezető kutya Iskola csapatába, és mivel már van egy ilyen nevű vakvezető kutya, így a kavarodások elkerülése végett az Új Gazdim Szamosnak nevezett el. Ezt viharsebesen megszoktam, ugyanis ahányszor meghallottam a Szamos szót, rögtön finom falatokhoz jutottam, úgyhogy igazából tök buli az új név. Egy kertben nőttem fel, ahol hebrencs kutyaifjúvá cseperedtem, rohangáltam, játszottam Marcipánként, nem is gondolva arra, hogy Szamosként mekkora felelősséggel leszek megbízva.

Szamos
Szamos 2018 márciusában

Mikor oda kerültem Új Gazdihoz, sok mindent meg kellett tanulnom, pl. nyugodtan kivárni, hogy enni kapjak, sőt, előtte még feladatokat bíztak rám, én meg teljesítettem azokat. Ez tök buli, mert nagyon szeretek új dolgokat megtanulni, és azt mondják, hogy az agyam is megvan hozzá, eminensnek szoktak nevezni…. Ez nem tudom mit jelent, de nem zavar.‎ Pár hónap alatt annyi új dolgot tanultam és olyan kiváltságokban lehetett részem, hogy ezt nem gondoltam volna Marcipán koromban. Bemehetek boltokba és sok érdekes helyre, folyton dicsérgetnek, hogy milyen okos és szép vagyok (amúgy szerintem is), és  sok kalandot élek át Új Gazdival, amit igazából nagyon élvezek. Új Gazdi azt mondja, hogy nem sokára komoly vakvezető kutya leszek, és találkoztunk már egy keksz szagú emberrel, aki azt mondta nekem, hogy mi ketten össze fogunk tartozni és vigyázunk majd egymásra, de főleg én Rá. Ezt kicsit izgatottan várom, mert szimpi keksz szagú ember volt, és remélem, hogy ügyesen fogok majd vigyázni Rá, de szerintem Szamosként sima ügy lesz.