Bebe és Barbara mindenben egymás támaszai

Jovány Barbara és Bebe története szinte mesébe illő. Bebe kóborkutyaként került alapítványunkhoz, mégis vakvezető kutya vált belőle. Barbi pedig halmozottan hátrányos helyzetű, aki már megküzdött az agydaganattal egészen kicsi gyerekkorában. Párosunk sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett szeptemberben.

Farkas Darinka kiképzőnk mély szeretettel érez Barbi és Bebe iránt:

„Barbi és Bebe az egyik kedvenc párosom. Bebe kóborkutyaként került a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolához, egy nagyon szép lelkű, kedves és életvidám kicsi kutya. Barbi pedig halmozottan hátrányos helyzetű vak lány, aki már megküzdött az agydaganattal egészen kicsi gyerekkorában, majd édesanyját vesztette el 6 évesen” – mondja kiképzőnk.

Barbi jelenleg is küzd az agydaganat és kemoterápia szövődményeivel, túlérzékeny a hallása, epilepsziás, sönt van a fejében, de mindezek ellenére küzd a mindennapokkal, kísérleti gyógyszerei szinten tartják, szerencsére ritkultak a rohamai is.

“Barbi egyedül él, nagyon sokan szeretik Dunaújvárosban, de családjából sajnos már csak a testvére él, így Bebe jelenti neki a Mindent. Szeretetteljes kapcsolatuk számomra megható sztori, mindketten kimaxolják nálam a cukiságfaktort. Rettenetesen büszke vagyok rá, hogy a sok baja ellenére mégis sikerült végül egy szép vizsgát produkálniuk. Ez számomra a megfizethetetlen érzés ebben a munkában” – mondja Farkas Darinka.