Barna és Gyömbér sikeres vizsgát tett!

December elején vizsgázott le a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola miskolci központjában Kiss Barnabás és vakvezető kutyája, Gyömbér. Kiss Barnabás mindennap Tornyosnémetiből jár be dolgozni Miskolcra, gyermeke van, családos ember, ezért különösen fontos számára, hogy mindenhová eljusson a lehető legnagyobb biztonsággal. Ebben fogja segíteni Gyömbér, akivel sikeres közlekedési vizsgát tett.

A fotón Barna és Gyömbér közel hajol egymáshoz, éppen eszmét cserélnek a sikeres vizsga után.
Barna és Gyömbér összehangolódott!

“Szerencsés vagyok, mert az előző kutyám betegsége után azonnal kaptam az alapítványtól egy másik kutyust. Ám a két kutya másként közlekedik, működik, ezért egymáshoz kell hangolódnunk. Összhangban kell lennünk ahhoz, hogy tudjunk közlekedni. Az, hogy mekkora segítség a kutya, nehéz megfogalmazni. Kitágul vele a világ teljesen! Kutya nélkül otthon ülnék. Ott is el tudja magát foglalni az ember, ám az teljesen más. Csak fehér bottal nehéz lenne…” – mondta el Barna az Észak Magyarországnak.

Gyömbér bottal a szájában fut a parti sekély vízben.
Gyömbér vidám hónapokat töltött önkéntes kölyöknevelőnknél. Vannai Juditnak is köszönhető, hogy sikeres vizsgát tett Barnával

Büszkék vagyunk rájuk!

„Gyömbér Barna második kutyusa. Az előző kutyáját sajnos betegség miatt kellett nyugdíjaznunk” – mondta el a megyei lapnak Lékáné Viszokai Katalin vakvezetőkutya-kiképzőnk. „Mivel Barna mindennap munkába jár, ezért fontos volt, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen. Gyömbért találtuk alkalmasnak arra, hogy felzárkózzon Barnához. Közel fél évet dolgoztak együtt, de persze fel kellett nőnie a feladathoz annak ellenére is, hogy mindent tudott, hiszen Barna mellett felelősség van. Büszke vagyok rájuk! Örülök, hogy részt vehettem a felkészítésükben, a vizsgájuk sikerült, önálló közlekedésre alkalmasak lettek.”