Amőbázó, gördeszkázó, „Itt a táp”-ot játszó vakvezető tanulók

Origó és Parfé számára remek időtöltést találtak ki kölyöknevelőik a karantén idejére, és videókat készítettek róla. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vakvezető tanulói a karanténban amőbáznak, „Itt a táp, hol a táp”-ot játszanak, tárgyakat adnak fel és egyikük korábban a gördeszkázásba is belekóstolt. Harminc tanuló kutyánk van, mindannyian szorgalmasan készülnek és várják, hogy végre az utcákon is gyakorolhassanak.

Origó amőbázik

A Budapesten élő Origó nyerő alkat. Játékból tanult meg amőbázni kölyöknevelőjétől, és mindig csak annyit játszanak, hogy ne unja meg. “Láttam ilyen videót a neten, és először azt gondoltam, ez milyen nehéz lehet. Aztán pár héttel később a vicc kedvéért kipróbáltam. Amikor rámutattam a táblára és mondtam, hogy “tiéd”, csak egyet vett el. Meg is lepődtem. Aztán persze volt, hogy kettő lett belőle, de gyorsan megértette. Szépen leült, ha arra kértem. Várt, végignézte türelemmel, és csak vezényszóra vett el egy falatot. Nem volt ugatás, értetlenkedés. Sosem játszottam vele túl sok kört egyszerre, nehogy megunja. Aztán egy családi összejövetelen bemutatót tartottunk. Nézők előtt se volt lámpalázas, sőt, azt a kört meg is nyerte” – mondta Origó kölyöknevelője, Kelemen Nóra.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05 Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Parfé „Itt a táp, hol a táp?”-ot játszik

Itt a táp, hol a táp? Parfé vajon eltalálja? Pécsett élő leendő vakvezető kutyánk megtanulta, hogy labdára vagy más tárgyra tegye rá a mancsát. “Szerintem ez is segített abban, hogy ennek a játéknak az elsajátítására már nem kellett sok energiát fordítani” – mondta Vucseta Márta, Parfé kölyöknevelője.

Tárgyfeladás

Parfé és Origó, mint két színházi kellékes, felismerik és pontosan a helyükre teszik a tárgyakat, azaz odaadják kölyöknevelőiknek. Játéknak is jó, de aranyat fog érni ez a tudás látássérült gazdáiknak, miután a kiskutyák elvégezték iskolánkat.

Gördeszkázó labrador kölyök

Origó kipróbálta a gördeszkázást is az év elején. A játék a mindene a kölyköknek, és ha ügyesség társul hozzá, akkor legkisebb vakvezető tanulóink is nagyon menő dolgokra képesek, persze, ha kedvük van hozzá. A videón még nem volt 3 hónapos a kis vagány.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek